Home Branches Zware verspaning

Het assortiment snijgereedschappen voor zware verspaningstoepassingen omvat zowel frees– als draaigereedschappen. Hier ligt de nadruk op het verwijderen van de eerste laag materiaal van grote walsen, smeed- en gietstukken. Typische klanten zijn grote, hoog volume fabrikanten, materiaalleverancies en onderaannemers die onbewerkte blanks leveren. Deze toepassingen vereisen betrouwbare gereedschappen die onder lastige omstandigheden goed functioneren.

Met onze aanzienlijke ervaring hebben we een breed klantenbestand opgebouwd, waarbij gereedschappen van Dormer Pramet gebruikt worden voor het verspanen van krukassen op cruiseschepen tot componenten voor de grootste windkrachtgeneratoren. We bieden specifieke geometrieën aan voor spaanbeheersing, alsook hardmetaalsoorten die voorzien in een lange, betrouwbare standtijd, met een snelle respons voor op maat gemaakte gereedschappen.

Zware freesbewerkingen

Het freesprogramma omvat vlakfrezen, 90° hoekfrezen, helicoïdaalfrezen, afkantfrezen en andere speciale frezen. Topprioriteiten in dit bereik zijn hoge verspaningsvolumes en betrouwbaarheid van de snijkant.

Zware draaibewerkingen

Voor zwaar draaien hebben we een selectie van positieve en negatieve wisselplaatgeometrieën en corresponderende draaibeitels, ontworpen voor het verwijderen van de eerste, vaak ruwe, laag materiaal. Excentriciteit van het werkstuk komt hierbij vaak voor, daarom zijn onze gereedschappen ontwikkeld om te voorzien in een zo groot mogelijke mechanische stabiliteit. Wisselplaten moeten bestand zijn tegen zeer abrasieve werkstukoppervlakken, en moeten zowel slijtvast zijn, als taai genoeg om de vaak onderbroken snede aan te kunnen. Deze producten kunnen een verspaningsvolume tot 1500kg/uur halen.

Schillen van baren

We hebben een specifiek assortiment voor het reduceren van de diameter van baren en het verwijderen van metallurgische gebreken van blanks. Onder meer wisselplaten in verschillende vormen, geometrieën en hardmetaalsoorten voor staal, rvs en andere moeilijk verspaanbare materialen. Daarnaast voorzien we ook in klemsystemen en cassettes, om tegemoet te komen aan de klantvereisten wat betreft proceszekerheid, oppervlaktekwaliteit en standtijd van de snijkant. Belangrijke elementen bij deze toepassingen zijn hoge productiviteit, maatnauwkeurigheid en goede oppervlaktekwaliteit.

Bewerken van pijpen

Daarnaast betrachten we ook een uitgebreid programma voor verschillende toepassingen in de pijpverwerkende industrie, waaronder:

Scarfing

Door onze langetermijnfocus op dit gebied zijn wij een van de weinige bedrijven ter wereld die een compleet programma van wisselplaten voor scarfing aanbieden – het proces van het verwijderen van de lasafzetting die tijdens de buisproductie ontstaat. Ons assortiment omvat zowel uitwendige scarfing wisselplaten en gereedschapshouders, als ringen voor inwendige bewerkingen in alle gangbare buisdiameters.

Gereedschappen voor het bewerken van buizen met een grote diameter

Wij produceren een breed assortiment speciale producten voor producenten van buizen met een grote diameter. Hiertoe behoren gereedschappen voor het frezen van stripafschuiningen als voorbereiding op het longitudinale lasproces, alsmede producten voor het uiteindelijke afschuinen van het buisoppervlak, met hoeken volgens de wensen van de klant.

Binnen deze portefeuille zijn ook op maat gemaakte producten voor speciale schroefdraadprofielen, volgens API- en GOST-specificatie, voor zowel inwendige als uitwendige schroefdraad van buizen en koppelingen. Gereedschapshouders en wisselplaten zijn geoptimaliseerd om te voldoen aan de hoge nauwkeurigheidsverwachting die voor dit soort producten en toepassingen wordt verlangd.


Meer weten over zware verspaning?

Wilt u meer informatie over gereedschappen voor zware verspaning? Onze specialisten geven u graag advies op maat. Neem contact op of stel uw vraag via de chat.