Home De frezen uit de S2-reeks van Dormer Pramet vereenvoudigen het frezen in moeilijk te bewerken materialen

De frezen uit de S2-reeks van Dormer Pramet vereenvoudigen het frezen in moeilijk te bewerken materialen

Het Dormer Pramet-assortiment volhardmetaalfrezen voor moeilijk bewerkbare materialen dekt een breed scala aan toepassingen, van voorfrezen tot nafrezen. De S2-reeks bevat ook frezen met een verjonging in de schacht (hals) voor diep uitfrezen van kamers en uitvoeringen met ongelijke snijkantverdeling voor taaie materialen als diverse staalsoorten, titanium en nikkel.

De S2-frezen met ongelijke snijkantverdeling (differentiële vertanding) (S260, S262, S264) verminderen de kans op ongecontroleerde vibraties. Hierdoor wordt een efficiëntere spaanafname bij hoge voedingssnelheden verkregen. De drie frezen in deze familie zijn leverbaar in een diameterrange van 3 mm tot 20 mm. Ze bieden een geoptimaliseerde snijkant voor het reduceren van afbrokkeling van de snijkant en waarborgen een lange standtijd. Alle frezen zijn voorzien van een AlCrN-coating voor verbeterde slijtvastheid en corrosiebestendigheid.

De frees S264 is uitgevoerd met een robuuste snijhoekfase op de kopsnijkanten voor een verdere reductie van de kans op afbrokkeling en een ruwbewerkingsprofiel voor hogere spaanafname. De hoekradius van de S262 zorgt voor een nauwkeurige afwerking en optimale prestaties, met name tijdens het hellingfrezen. 

De frezen met zes tot acht spaangroeven (S225, S226, S227) van Dormer Pramet kenmerken zich door een grotere spiraalhoek, waardoor de snijkanten ononderbroken in contact staan met het werkstuk. Dit draagt bij aan nauwkeurige bewerkingsoppervlak en hogere productiviteit.

Er zijn verschillende uitvoeringen van de schacht beschikbaar om het frezen van kamers tot 8,8xD mogelijk te maken. Dit voorkomt contact tussen de schacht en het werkstuk en maakt daarmee een einde aan de kans op trilling en aanlopen tegen de wand.

Voor algemene freestoepassingen bieden de frezen met vier spaangroeven (S216, S217, S218, S219) een bereik tot 9xD. Hun geoptimaliseerde snijkantontwerp en AlTiN-coating dragen bij aan een hoge temperatuurbestendigheid en corrosiebestendigheid. De speciaal behandelde snijkantzorgt voor een soepel en stil bewerkingsproces en een langere standtijd.

Tot slot is er een reeks van bolkopfrezen (S229, S231, S233) met een diameter van 1,5 mm tot 16 mm beschikbaar voor een bereik tot 8,3xD. De speciaal behandelde snijkant draagt bij aan soepele bewerking, terwijl de TiSiN-coating voor verbeterde slijtvastheid en corrosiebestendigheid zorgt bij extreme snijomstandigheden.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

Terug naar overzicht