Frezen in rvs en nieuwe hardmetaalsoort frezen (M6330)

hardmetalen frezen (M6330)

Als de hardmetaalsoort het hard speelt

Pramet heeft een nieuwe hardmetaalsoort voor frezen gelanceerd en tevens haar assortiment vlakfrezen voor roestvast staal uitgebreid. Hardmetaalsoort M6330 is speciaal ontwikkeld voor een hogere standtijd en betrouwbaarheid van de snijkant voor uiteenlopende moeilijk te bewerken materialen met en zonder koelmiddel.

 

Deze hardmetaalsoort, die in het bijzonder geschikt is voor ongunstige snijomstandigheden zoals onderbroken snedes, is nu verkrijgbaar voor veel van de populairste wisselplaten van Pramet, waaronder ADMX, HNGX, LNGX, LNMU, OEHT en talloze andere series. Hij garandeert een grotere procesbetrouwbaarheid en een langere standtijd en heeft een hoge bestendigheid tegen thermische scheuren. Dit komt door de verbeterde slijtvastheid van het nieuwe substraat en de PVD-coating. De nieuwe hardmetaalsoort is een van de vele nieuwe producten die Pramet onlangs gelanceerd heeft voor de bewerking van roestvast staal.

 

Ondertussen heeft Pramet ook nieuwe frezen en wisselplaten met een grotere diameter aan haar assortiment vlakfrezen toegevoegd. Deze zijn bedoeld voor een grotere snedediepte en machines met meer vermogen.Tot deze nieuwste gereedschappen behoren de achtkantige wisselplaten OEHT 09, die geschikt zijn voor instabiele omstandigheden en broze componenten in roestvast staal en zacht staal tot een diepte van 5 mm.  Het veelzijdige gereedschap kan gebruikt worden voor zowel voor- als nabewerkingen en biedt een efficiënter gereedschapsgebruik en een aanzienlijke verlaging van de bewerkingstijd.

Pramet M6330 wisselplaatfrezen

 

Tijdens een onlangs gehouden producttest waarbij een stuk staal (3900 mm x 3200 mm) bewerkt werd met koelmiddel, voerde de OEHT de voor- en nabewerking uit in 52 minuten. Het gereedschap van een concurrent voltooide dezelfde taak onder dezelfde omstandigheden in 252 minuten; hierbij werden de voor- en nabewerking afzonderlijk uitgevoerd. REHT 24, een nieuwe serie ronde wisselplaten voor vlak- en kopieerfrezen, en de wiper-wisselplaten XEHT 09 vormen een aanvulling op de beschikbare opties. Ze kunnen allemaal op dezelfde frees opgespannen worden, waardoor de veelzijdigheid en kostenefficiency nog verder toenemen.

 

Er is ook een uitgebreid assortiment nieuwe frezen met een diameter van 80 tot 315 mm verkrijgbaar. Het gebruik van inwendig koelmiddel is mogelijk bij  elke frees, inclusief die met een grote diameter. In de nieuwste brochure 2016.1 vindt u een overzicht van alle productlanceringen van Dormer Pramet in april. Neem voor een gedrukt exemplaar of meer informatie contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.