Uitbreiding hoekfrezen

Pramet SpiraalfreesPramet breidt gereedschapsserie voor hoekfrezen uit

De populaire serie gereedschappen van Pramet voor hoekfrezen is uitgebreid met nieuwe frezen, geometrieën en wisselplaten. Hiertoe behoren lange snijkantsfrezen voor voorfreesbewerkingen. De frezen realiseren een snijdiepte van maximaal 108 mm, kunnen gebruikt worden in combinatie met de veelzijdige ADMX 16-wisselplaten van Pramet en zijn geschikt voor de middelzware bewerking van de meeste materialen, waaronder gietijzer, roestvast staal en aluminiumlegeringen. 

 

De grote spaanruimte tussen de snijtanden en het gebruik van inwendig koelkanalen bevorderen een efficiënte spaanafvoer. Dankzij de axiale klemming van de wisselplaten op de snijtanden neemt de freesstabiliteit toe. Hierdoor zijn het geluids- en trillingsniveau lager, wat weer tot minder slijtage leidt en daardoor prettiger werkomstandigheden.

 

Karel Tiefenbach, productmanager voor wisselplaatgereedschappen bij Dormer Pramet:

“De nieuwe serie spiraalfrezen biedt hogere prestaties en een grotere betrouwbaarheid bij uiteenlopende bewerkingen, waaronder hoekfrezen, groeffrezen en contourfrezen. De serie ADMX 16-wisselplaten is een van onze populairste series. Door de uitbreiding met een nieuwe frees wordt het assortiment nog veelzijdiger. Klanten kunnen nu hetzelfde type wisselplaat voor verschillende frezen en toepassingen gebruiken, waardoor de efficiency en inzetbaarheid toenemen.” 

Pramet MM Wisselplaat

 

Tot de gelanceerde producten behoren twee nieuwe positieve geometrieën – MF en MM – voor het frezen van roestvast staal, superlegeringen, constructiestaal en non-ferromaterialen:

  • MF is een scherpe en zeer positieve geometrie die ideaal is voor lichte bewerkingen en nabewerkingen.
  • MM is een universele scherpe en zeer positieve geometrie met een stabiele snijkant voor nabewerkingen en semi-voorbewerkingen.

 

Voor gebruik met de hoekfreeswisselplaten ADMX11 en ADMX16 en de LNGX12-serie biedt de positieve spaanhoek van de nieuwe geometrieën een geringe snijweerstand, lagere snijkrachten en minder energieverbruik. Ondertussen heeft Pramet ook haar serie wisselplaten voor efficiënt hoekfrezen uitgebreid. Door de toevoeging van nieuwe radii en geometrieën aan het LNGU- en LNMU16-assortiment is de keuze nog groter. Er zijn nuvier extra radii verkrijgbaar in het toepassingsbereik van 0,8 tot 4,0 mm. De nieuwe geometrieën F, M en R zijn bedoeld voor het bewerken van roestvast staal, staal en gietijzer. De zeer positieve geometrie FA dient voor het bewerken van koper en aluminium.

 

Een overzicht van alle nieuwe series wisselplaatgereedschappen die Dormer Pramet in november 2015 gelanceerd heeft, vindt u in de recentste productbrochure. Neem voor een gedrukt exemplaar of meer informatie contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.