30% introductiekorting op alle FORCE X boren

Alle Force X boren zijn ontwikkeld voor algemene toepassingen in staal, gelegeerd staal, roestvaste staalsoorten en gietijzer 

Welke Force X boor kies ik?

Veel productiebedrijven werken in allerlei verschillende materialen, dan is het efficiënter om gereedschappen beschikbaar te hebben die in al die materialen een goede productiviteit behalen. Voor VHM boren biedt de FORCE X serie hier de perfecte oplossing. Deze serie bestaat uit boren met een mogelijke boordiepte van 3xD, 5xD en 8xD. De eerste 2 zijn er zowel met als zonder koelkanalen. De laatste alleen met koelkanalen omdat bij die diepte het noodzakelijk is om de spanen door middel van de koeldruk uit het gat af te voeren. 

Het unieke aan de FORCE X serie in vergelijking met standaard VHM boren is de CTWTM geometrie. Deze technologie levert de volgende voordelen:

  • Goed centrerende punt voor perfecte calibratie van het gat
  • Veel betere naslijpbaarheid van de boor: zo kunnen kostbare grondstoffen en gereedschapskosten bespaard worden. Traditionele VHM boren hebben complexe puntgeometriën waardoor naslijpen in de praktijk een lagere performance oplevert. De CTWTM geometrie biedt hierop het antwoord.
  • Versterkt snijhoekontwerp: voor extra hoge standtijden, minder druk bij het doorboren van doorlopende gaten en een hogere gatkwaliteit.
  • Beter bestand tegen warmteontwikkeling
  • Lagere kosten per geboord gat bij productie in serie
  •  

Wat is Dormer Pramet CTW™ technologie?

CTWTM staat voor Continuously Thinned Web. De kern van de boor, van de punt tot de schacht, is geconstrueerd zodat de boorpunt niet voorzien moet worden van een uitspitsing. Naslijpen van het vrijloopvlak volstaat.

Bij traditionele VHM boren wordt de kern van de boor steeds dikker naarmate de de boor korter wordt, daardoor dient de punt steeds dieper ingeslepen te worden om geen verandering in de boordruk te veroorzaken. Force X boren hebben een boorkern met dezelfde dikte over de hele lengte van de VHM boor, hierdoor blijft de geometrie makkelijk reproduceerbaar. Zonder in te boeten in hardheid en met een veel hogere boornauwkeurigheid voor de gehele levensduur van de FORCE X boor.

Deze door Dormer ontwikkelde technologie wordt nu dus op de VHM boren toegepast waardoor de FORCE X boren bijdragen aan het duurzaam omgaan met de grondstoffen die nodig zijn voor de productie van hardmetaal. Herslijpen wordt veel eenvoudiger en daarmee voordeliger en een veel meer verantwoorde keus dan eenmalig gebruik.

Keuze van de correcte gereedschapshouder

FORCE X boren zijn vervaardigd uit premium fijnkorrelig hardmetaal en voorzien van een TiAIN coating. Dergelijke volhardmetalen boren presteren optimaal wanneer ze worden opgespannen in een hoognauwkeurige opname, daarom werd de schacht vervaardigd conform DIN 6535 HA (cilindrische eenheidsschacht in h6 tolerantie). Deze passen vooral in krimphouders of hydraulische spanners. Natuurlijk kan hij ook worden opgenomen in een spantanghouder, maar gebruik dan zeker een precisiespantanghouder.

Wanneer alleen weldonhouders beschikbaar zijn is het slijpen van het spanvlak een optie. Bij hoge toerentallen kan dit echter de nauwkeurigheid en standtijd negatief beïnvloeden.Gereedschapshouders Force X boren