Home Hogere productiviteit bij productie van vormen en matrijzen

Hogere productiviteit bij productie van vormen en matrijzen

Het assortiment frezen van Dormer Pramet voor de matrijs- en vormenbouw is verder uitgebreid met nieuwe frezen met diameters van 12-20 mm (SCN05C) en van 20-35 mm (SWN04C).

SCN05C-kopieerfrezen

De SCN05C-frezen voor productief kopiëren zijn geschikt voor het bewerken van staal, gehard staal en gietijzer en zijn leverbaar met een diameter van 12 tot 20 mm diameter. De dichte vertanding zorgt voor een productiviteitsverbetering van minimaal 20% ten opzichte van frezen met een standaardspoed.

Dit wordt ondersteund met een reeks van dubbelzijdige CNHX05-wisselplaten met vier snijkanten. De unieke gepatenteerde Wiper-kanten dragen met een hoogwaardige oppervlaktekwaliteit bij aan kortere bewerkingstijden tijdens het hoek- en vlakfrezen. De SCN05C-frezen zijn geschikt voor contourfrezen, profielfrezen, insteekfrezen en vlakfrezen. Dankzij trillingsreductie is het gereedschap geoptimaliseerd voor soepele bewerkingen van hoeken en uitsparingen.

SWN04C-kopieerfrezen

Dormer Pramet introduceert daarnaast de SWN04C productieve kopieerfrezen. De SWN04C-frees is leverbaar met een diameter van 20 tot 35 cm en voorzien van een ongelijke tandverdeling die bijdraagt aan een optimale oppervlakteafwerking. De frees is bedoeld voor de wisselplaat met maar liefst zes snijkanten.

Kenmerkend voor deze frees is de rustige loop, ook bij een lange uitsteeklengte, en kan mede daardoor worden gebruikt voor contourfrezen, profielfrezen, insteekfrezen en vlakfrezen bij een snedediepte tot 2 mm. Net als de frezen uit de SCN05C-reeks zijn de SWN04C-gereedschappen geschikt voor semi-nabewerkingen en nabewerkingen in staal, gehard staal en gietijzer voor stempel- en matrijsproductie.

De WNHX-wisselplaat met WM-geometrie en de nieuwe hardmetaalsoort M4310 werden recentelijk ingezet voor bewerkingen in gereedsschapsstaal met een snedediepte van 0,5 mm. Bij een snelheid van 196 m per minuut en een voeding van 3.600 mm per minuut verkortte het gereedschap de bewerkingstijd met 45% ten opzichte van een concurrerend product.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de nieuwe producten contact op een van de Dormer Pramet-experts. In onderstaande video kunt u de nieuwe reeks frezen in actie zien.

Terug naar overzicht