Home Hydra richt vizier op gietijzer

Hydra richt vizier op gietijzer

Dormer Pramet heeft zijn Hydra-serie, boren met verwisselbare hardmetalen boortip, uitgebreid met een nieuwe optie die specifiek bedoeld is voor gietijzer.

De R970-boortip is toegevoegd aan het Hydra-assortiment, dat al specifieke uitvoeringen bevat voor staal (R950) en roestvast staal (R960). Alle drie de boortips zijn geschikt voor de bestaande HSS-boorbody’s. Een belangrijk kenmerk van deze Dormer-serie is de snelle en gemakkelijke verwisseling van de boortip zonder dat de body uit de machine gehaald hoeft te worden. Hierdoor wordt het productieproces zo min mogelijk onderbroken. De Hydra-boren zijn verkrijgbaar in de lengtes 3xD, 5xD en 8xD en beschikken allemaal over koelkanalen, die de snijefficiency en spaanafvoer verbeteren. De optimale passing tussen boortip en body maximaliseert de stijfheid van het gereedschap en bewerkstelligt zo een uitstekende gatnauwkeurigheid.

hydra_group_all_2

Elke boortip is vervaardigd van microkorrelig hardmetaal, wat resulteert in een perfecte combinatie van hardheid en taaiheid. De coating op basis van titaan-aluminium-nitride is bijzonder oxidatie- en slijtvast en biedt daardoor extra bescherming in schurende materialen zoals gietijzer. Het versterkte hoekontwerp vergroot de stabiliteit tijdens het boren en vermindert de krachten bij uittrede uit het werkstuk. Dit verbetert de oppervlaktekwaliteit en voorkomt ‘uittredescheurtjes’ die bij het boren in broze materialen op kunnen treden.

De Hydra-boortips zijn voorzien van een splitpunt van 140°. Deze zorgt voor een prima centrering en een lage drukkracht bij het boren in de meeste materialen. Hierdoor verloopt het proces efficiënter en hoeft de machine minder vermogen te leveren.

Neem voor meer informatie over alle productlanceringen van Dormer Pramet in april 2017 contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet. Bekijk onze nieuwe Dormer 2017.1-productbrochure. Tevens kan u op ons YouTube-kanaal www.youtube.com/dormerpramet kunt u de nieuwe Dormer-serie in actie zien.

Terug naar overzicht