Dormer A002 spiraalboor viert jubileum

De A002 is de meest succesvolle spiraalboor voor algemeen gebruik. 20 jaar geleden bij de introductie en tot op de dag van vandaag is het nog steeds de meest favoriete spiraalboor voor veel professionals. 

We hebben veel trouwe klanten en ook nog steeds krijgen wij dagelijks nieuwe klanten die de overstap maken. Prettig in gebruik en breed inzetbaar zijn vaak genoemde voordelen.

Alhoewel de A002 is ontwikkeld voor het gebruik in hand-, kolomboormachines en algemene conventionele machines voor draaien en frezen, blijkt zelfs vandaag nog dat ook in CNC toepassingen de A002 wordt ingezet.

Onze klanten zijn trots, maar wij uiteraard ook. Bekijk onze video.

Tijd voor feest. De A002 bestaat 20 jaar en dat vieren wij graag met jullie, onze klanten. In de komende periode kunt u gebruik maken van diverse promoties. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie en wij gaan u uiteraard ook actief informeren.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de A002 boor? Neem dan direct contact op met één van onze experts.

Onze klanten over de A002 boor

Door de jaren heen hebben wij als Dormer Pramet zijnde goede relaties opgebouwd met onze klanten. In de tekst bovenaan de pagina vertelden wij u al dat onze klanten trouw zijn aan onze producten en ook trots zijn hiermee dagelijks te werken. Om deze woorden kracht bij te zetten laten we hieronder twee klanten aan het woord over de A002 boor.

Groenhart Purmerend

IP Sanders

Fugro

Verkoop en technisch advies

Foto Ruud Breedijk
Ruud Breedijk

Verkoop en technisch advies
06 51 54 92 26
ruud.breedijk@dormerpramet.com

Foto Menno
Menno van Dalen

Verkoop en technisch advies
06 51 54 92 23
menno.vandalen@dormerpramet.com

Foto Gert
Gert de Vries

Verkoop en technisch advies
06 53 68 45 91
gert.devries@dormerpramet.com

 

Foto Theo
Theo Werkman

Verkoop en technisch advies
06 53 93 73 77
theo.werkman@dormerpramet.com

Geschiedenis A002
In maart 2000 werd op de Techni-Show de A002 spiraalboor geïntroduceerd die in de daaropvolgende jaren voor een kleine revolutie zorgde. Al ruim 100 jaar werd de markt gedomineerd door een boor die door het leven ging onder de officiële codering “DIN 338 RN stoomontlaten”, een zwarte boor die we allemaal wel kennen en bij Dormer de code A100 heeft.
Onder de algemene argumentatie dat je in zo’n uitontwikkeld product geen energie meer moet steken waren er wel meer verbeterde boren ontwikkeld met een hogere productiviteit maar de kostprijs daarvan was ook wezenlijk hoger. Maar verder gebeurde er op dit gebied eigenlijk niets meer.
Binnen Dormer werd in de jaren ’90 een project gestart om te onderzoeken of het haalbaar zou zijn om aan de ‘moeder aller spiraalboren’ iets te verbeteren wat wel zin zou hebben en ook zakelijk verantwoord. Er daaruit ontstond de A002, de eerste DIN 338 spiraalboor met een gecoate speciale punt (TINtip).

De kenmerken en voordelen van de A002

  • Blanke HSS-boor met gecoate punt, hogere snijsnelheid of standtijd en inzetbaar in meer materialen dan ooit.
  • Bredere spaangroeven en meer parallelle kern, betere spaanafvoer en mogelijkheid om dieper te boren
  • Speciale puntgeometrie (PS), excellente positioneernauwkeurigheid waardoor voorboren en centreren overbodig is


Het succes
Binnen 3 jaar was voor Dormer de omzet van de A002 hoger dan die van de A100 en de totale omzet van DIN 338 boren substantieel gestegen. En dat is in feite zo doorgegaan. De A002 is ook in 2020 de onvolprezen kampioen in het kwaliteitssegment van de standaard spiraalboren. Wie kent vandaag de dag niet ‘de boor met de gouden punt’? Of de Dormer rode borencassettes gevuld met de A002 boren?
Wij zien het als een bevestiging van onze bewering dat de A002 een uniek product is door het aantal fabrikanten dat onze boor heeft geprobeerd te kopiëren. Dat doe je tenslotte alleen als je niks beters kunt bedenken!