Home Nieuwe stiftfrezen gericht op veeleisende toepassingen

Nieuwe stiftfrezen gericht op veeleisende toepassingen

Dormer Pramet heeft haar serie hardmetalen stiftfrezen uitgebreid om superlegeringen te bewerken en bouten te verwijderen.

De legering specifieke serie is ontwikkeld voor het frezen van nikkel- en titaniumcomponenten in hightechindustrieën, zoals de luchtvaart en energieopwekking. 

Met geavanceerde snijgeometrie (AS) bieden deze stiftfrezen de mogelijkheid tot hoogwaardig bewerken met een soepele gecontroleerde snijactie voor een consistente oppervlaktekwaliteit in superlegeringen. Hierdoor is de serie ideaal voor het afbramen en afschuinen in onderhouds-, reparatie- en revisietoepassingen en in industrieën zoals de luchtvaart en energieopwekking.

De AS-stiftrezen zijn verkrijgbaar in negen verschillende vormen en realiseren een snellere snijactie met hoge spaanafname. Ze zijn zowel los als in een set verkrijgbaar.

Stiftfrezen voor het verwijderen van afgebroken bouten

Daarnaast heeft Dormer Pramet een nieuwe serie stiftfrezen geïntroduceerd die speciaal ontworpen zijn voor het voorbereiden van het zuiver verwijderen van afgebroken bouten, zonder dat het schroefdraadgat en het onderdeel beschadigd raken.

De nieuwe stiftfrezen zijn geschikt voor reparatie- en onderhoudstoepassingen en zijn verkrijgbaar in een gladde cilindervorm met vlakke eindsnijder en 150° verzinkboor-uitvoeringen. Ze zijn beschikbaar in diverse diameters en snijlengtes ten behoeve van de verschillende schroefdraadafmetingen en lengte uitvoeringen voor een goede toegankelijkheid. 

Een speciaal ontwikkelde snijgeometrie is speciaal geschikt voor het frezen van oppervlakte geharde draden en benut maximaal de mogelijkheid om op het center te boren.

De nieuwe uitbreiding vormt een aanvulling op het bestaande assortiment van Dormer Pramet aan stiftfrezen voor staal, roestvast staal, non-ferro materiaal, kunststof, glasvezel, composieten en universele toepassingen.

Meer info? 

Neem voor meer informatie contact op met Dormer Pramet door te bellen (+31 10 208 02 40) of te mailen (info.nl@dormerpramet.com). Onze experts staan voor u klaar!

Terug naar overzicht