Home Nieuwe wiper wisselplaten (W-FM en W-NM) voor RVS en nieuwe spaanbreker (NMR)

Nieuwe wiper wisselplaten (W-FM en W-NM) voor RVS en nieuwe spaanbreker (NMR)

Roestvast staal draaien van begin tot eind

Het assortiment draaigereedschap van Pramet voor roestvast staal is verder uitgebreid met een nieuwe spaanbreker en wiper-wisselplaten. De NMR-spaanbreker vormt een betrouwbare optie voor langsdraaien en vlakken met grote verspaningscapaciteit in voor- en semi voordraaibewerkingen. Deze nieuwe geometrie vormt een extra aanvulling op het aanbod dubbelzijdige spaanbrekers van Pramet voor alle draaibewerkingen van roestvast staal. Dit omvat al de NM-geometrie voor semi voordraaibewerkingen en de NF-geometrie voor semi voor tot nadraaibewerkingen.

De positieve geometrie van NMR staat dankzij zijn sterke snijkant met beschermende perifere fase garant voor een grotere betrouwbaarheid. Hij is ideaal voor zware bewerkingen in instabielere omstandigheden, heeft een grotere verspaningscapaciteit en zorgt voor een voorspelbaar wisselplaatgedrag, waardoor de standtijd en productiviteit toenemen. De NMR-spaanbreker is verkrijgbaar voor vele typen wisselplaten van Pramet, zoals CNMG, DNMG, SNMG en TNMG.

Ondertussen heeft Pramet ook een nieuwe serie wiper-wisselplaten voor draaien gelanceerd. In vergelijking met de standaardwisselplaten realiseren de wipers W-FM en W-NM dankzij de mogelijkheid van hogere voedingen een grotere productiviteit. Bovendien maakt de nieuwe wiper-snijkant een hoge kwaliteit van het bewerkte oppervlak mogelijk. Het afvlakkingseffect van de wiper bij rechte langsdraai- en afvlakbewerkingen resulteert in een lagere oppervlakteruwheid. Bij correcte toepassing kan hierdoor voorkomen worden dat er ook nog geslepen moet worden. Dit leidt tot extra kostenbesparingen.

Enkelzijdige positieve wisselplaten met de positieve W-FM-geometrie zijn geschikt voor de bewerking van roestvast staal en constructiestaal. De dubbelzijdige negatieve wisselplaten met de uiterst positieve W-NM-geometrie zijn ideaal voor de bewerking van roestvast staal en staal met een laag koolstofgehalte. Beide geometrieën kenmerken zich door een positieve fase aan de voorzijde, waardoor de bewerking nog soepeler verloopt.

In de nieuwste brochure 2016.1 vindt u een overzicht van alle productlanceringen van Dormer Pramet in april. Neem voor een gedrukt exemplaar of meer informatie contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

Bekijk de NMR in actie:

Terug naar overzicht