Deel dit artikel

Paraboolfrees voor efficiënt vijfassig frezen

Dormer Pramet lanceert een nieuwe paraboolfrees. De S791 maakt efficiënte vijfassige bewerking mogelijk. De frees is bijzonder geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld de lucht- en ruimtevaart en matrijs- en vormenbouw. De nieuwe S791 frees biedt een uitstekende oppervlaktekwaliteit en is geschikt voor (semi-) nabewerken in staal, roestvast staal, gietijzer en superllegeringen. Het is het eerste ontwerp in zijn soort binnen onze Dormer reeks en bevat een neusradius voor het nabwerken, plus een grotere tangentiële vorm voor het bewerken van gebogen vlakken en steile wanden.

Verhoogde efficiëntie met de paraboolfrees

Met de S791 wordt uw bewerkingstijd met maar liefst de helft teruggebracht. Dit komt omdat er minder bewerkingen nodig zijn. In het kort:

  • Groter contactoppverlak met het werkstuk. Hierdoor neemt de standtijd van het gereedschap toe en vermindert de cyclustijd.
  • Hoge oppverlaktekwaliteit. Minder tijd nodig voor het polijsten.

In een recent voorbeeld waren slechts 18 bewerkingen nodig met de paraboolfrees. Ter vergelijking: dit waren er 36 met een bolkopfrees, bij bewerking met dezelfde parameters. Uiteraard blijven bij de nieuwe frees wel alle gebruikelijke voordelen behouden van een robuuste bolkopfrees.

De voordelen van de Dormer Pramet S791

Deze nieuwste frees van Dormer Pramet biedt nog veel andere voordelen.

  • Positieve spaanhoek maakt een soepele snijbeweging mogelijk in roestvast staal en superlegeringen. Dit vermindert het risico van harding.
  • Een AlCrN coating zorgt bovendien voor thermische stabiliteit, verminderde wrijving, uitstekende slijtvastheid en een lange standtijd.
  • Verschilende 3- en 4-snijders beschikbaar voor hogere productiviteit (in vergelijking met de 2-snijder bolkopfrezen).

Meer weten over frezen?

Dormer Pramet is dé specialist op het gebied van verspaning. Onze specialisten helpen u graag in uw zoektocht naar de ideale frees of boor. Neem contact op voor persoonlijk advies.

Terug naar overzicht