Home Uitbreiding assortiment Hydra-boren

Uitbreiding assortiment Hydra-boren

Dormer Pramet heeft haar assortiment van Hydra modulaire boren met wisselkop uitgebreid. 

De Hydra boor is een kosteneffectieve optie voor het boren van grote diameters en is geschikt voor constructieve en algemene engineeringtoepassingen. De volhardmetalen wisselkoppen voor het bewerken van staal, roestvast staal en gietijzer vormen een eenheid met de gereedschapstalen boor.

Bestaande bodyopties – 3xD, 5xD en 8xD – zijn uitgebreid met een 12xD voor diepgatboren en een 1.5xD optie voor verbeterde stijfheid bij het boren van platen en ondiepe gaten zoals startgaten voor de 8xD en 12xD uitvoering. 

De boorbody’s bieden constant hoge prestaties, zelfs na talloze kopwisselingen. Alle boren zijn voorzien koelmiddelkanalen om de snijefficiëntie en spaanafvoer te verbeteren. De optimale passing tussen boortip en body maximaliseert de stijfheid van het gereedschap en bewerkstelligt zo een uitstekende gatnauwkeurigheid en uiterst nauwe toleranties.

Ook passen in één body meerdere maten volhardmetalen wisselkoppen waardoor er minder belasting van de voorraad ontstaat. Daarnaast kunnen de koppen gemakkelijk worden gewisseld zonder dat de body van de spil wordt verwijderd. Hierdoor wordt de machinestilstand geminimaliseerd. 

Terug naar overzicht