Home Uitbreiding hoekfrezen voor zuivere 90° wanden

Uitbreiding hoekfrezen voor zuivere 90° wanden

Dormer Pramet heeft het assortiment hoekfrezen verbeterd en uitgebreid. Hierdoor heeft u nog meer mogelijkheden voor hoekfrezen van zuivere 90° wanden, met een uitstekende oppervlaktekwaliteit in verschillende materiaalsoorten. Bekijk de video voor de details!

Veel voordelen nieuwe wisselplaten en frezen

De nieuwe reeks TNGX16 wisselplaten en STN16 hoekfrezen bieden een voordelige oplossing voor meerdere toepassingen, met een lagere kostprijs per snijkant. De grotere dubbelzijdige wisselplaten hebben zes snijkanten en zijn geschikt voor meer snedediepte (tot 10 mm) en een hogere voeding in vergelijking met de bestaande TNGX10 wisselplaat. Lichtsnijdend om afbuiging van de frees te voorkomen, ontstaat een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Deze vermindering van krachten zorgt voor een soepele, rustige bewerking voor extra proceszekerheid. Een positieve geometrie en inwendige koelkanalen zorgen voor een betere spaanafvoer bij allerlei materiaalsoorten, waaronder staal, roestvast staal, gietijzer en non-ferro metalen.

Nieuw TNGX assortiment

De TNGX wisselplaten zijn verkrijgbaar in de F, M en FA geometrieën met een neusradius van 0,4 mm t/m 1,6 mm. De F geomtetrie is de eerste keuze voor staalsoorten met laag tot gemiddeld koolstofgehalte. Door de hoog positieve geometrie met een smalle snijkantsfase is het voornamelijk geschikt voor lichte tot middelzware bewerkingen. De M geometrie is voor het bewerken van koolstofstaal, roestvast staal en gietijzer. De positieve geometrie met medium fase, maakt het voornamelijk geschikt voor lichte tot middelzware bewerkingen. De FA is geschikt voor non-ferro metalen en heeft een hoogpositieve geometrie met een scherpe snijkant. Het gepolijste wisselplaatoppervlak vermindert het kleven van het bewerkte materiaal.

Nu nog hogere productiviteit

Daarnaast bieden de STN16 frezen meer snijkanten voor hogere productiviteit, vergeleken met het oorspronkelijke assortiment. De differentiële vertanding zorgt voor een soepele en trillingvrije feesbewerking in diameters vanaf 50 mm. De frees is vervaardigd uit gecoat gereedschapsstaal voor betere corrosiebestendigheid en om wrijving tegen te gaan, en heeft grote en sterke klemschroeven voor stabiliteit en gebruiksgemak. Een precisie bewerkt zittingsontwerp zorgt voor een nauwkeurige verwisselbaarheid van de wisselplaten.

Meer weten?

Bekijk ons uitgebreide assortiment of neem contact op met onze experts. Zij helpen u graag!

Terug naar overzicht