Home AD frezen voor zware bewerkingen

AD frezen voor zware bewerkingen

De veelzijdigheid van het gereedschap van Pramet

De Force AD reeks van Pramet biedt een veelzijdheid aan frees mogelijkheden. De universele 90° frees is geschikt voor de ‘AD’ wisselplaten zoals de ADMX07, ADMX11 en de ADMX16. Deze bieden allemaal een uitstekende stabiliteit in een breed scala van toepassingen, zelfs onder ongunstige omstandigheden. De Force AD serie is geschikt voor een grote verscheidenheid aan materialen zoals staal, roestvast staal, gietijzer, titaan, aluminium en nikkel. In sommige gevallen ook voor geharde staalsoorten en koper.

Omdat de Force AD serie geschikt is voor meerdere materiaalsoorten en zware bewerkingen en omdat het reproduceerbare prestaties levert is deze bruikbaar voor een tal van bewerkingen zoals hellings frezen, frezen via circulaire interpolatie en induikfrezen. De duurzame en veelzijdige freesbody kenmerkt zich door de speciale spaangroeven die de spaanafvoer bevorderen en plaats bieden voor een betrouwbare klemming van de wisselplaten. De body’s zijn verkrijgbaar in afmetingen van 10 tot 175 mm en zijn allemaal voorzien van interne koeling.

Bovenstaande kenmerken zorgen voor een nauwkeurig snijproces, uitstekende proceszekerheid en een grote stabiliteit tijdens het bewerkingsproces. Een positieve geometrie – met een hellingshoek van 25° – zorgt voor een verlaging van de snijkrachten, een goede productiviteit, lager stroomverbruik en een langere standtijd. De vorm van de snijkant biedt een hoge slagvastheid en rustiger bewerking. Dit zorgt voor een verbetering van de oppervlakte kwaliteit van het werkstuk.

Meer informatie over Pramets Force AD reeks? Neem contact op met onze mensen van de afdeling sales.

Bekijk de video over dit onderwerp

Terug naar overzicht