Home Branches Lucht- en ruimtevaart

Dormer Pramet is een toonaangevende leverancier van gereedschap voor de airframe- en assemblage-industrie. Ons assortiment voldoet aan de hoogste normen die onze klanten, waaronder enkele van ‘s werelds grootste vliegtuigfabrikanten, verwachten.

Onze organisatie heeft meer dan 50 jaar ervaring in het leveren aan de lucht- en ruimtevaartindustrie met de merken Dormer en Precision Twist Drill.

Garantie van kwaliteit en maatwerk

Dormer Pramet is gespecialiseerd in HSS, HSS-Co en volhardmetalen roterende gereedschappen. Deze worden vervaardigd in onze productiefaciliteiten in de VS en Brazilië, die voldoen aan alle noodzakelijke luchtvaartvereisten (National Aerospace Standards – NAS) voor kwaliteit en veiligheid. Bovendien vervaardigen wij vele op bestelling gemaakte gereedschappen voor verschillende toepassingsbehoeften, terwijl wij technisch advies en een proactieve klantenservice bieden.

Ons assortiment omvat:

  • Reeks hardmetalen “rivet shavers”
  • Draadschacht- en snelwisseladapterboren
  • Kernboren
  • Double-margin boren met pilot
  • Moerplaatboren
  • Boren en ruimers voor speciale toepassingen.

Gereedschappen voor iedere toepassing in lucht- en ruimtevaart

De boren met schroefdraadschacht zijn geschikt voor het bewerken van algemene tot middelzware materialen met lage treksterkte in nauwe ruimten. Daarnaast hebben we ook verlengde “extension drills”, vervaardigd voor een lange standtijd en een hoge productiviteit. Deze lijn van boren is ook beschikbaar met een zeer efficiënt spiraalontwerp en een 135° NAS Split Point, waardoor de stuwkracht wordt verminderd en de positionele nauwkeurigheid bij handboren wordt verbeterd.

Andere artikelen zijn onze verzinkboren voor gebruik in moerplaat boormotoren en conische ruimers voor handboren (door bussen) of met toerentalgeregelde boormotoren. “Dagger” boren – ontworpen om gaten zonder delaminatie te produceren; double margin trapboren om nauwe tolerantie gaten te bewerken; verzinkboren met pilot voor gebruik op voorgeboorde gaten in aluminium, grafiet en glasvezel; evenals hardmetalen routers om de randen van composiet panelen gemaakt van “Carbon Fibre Reinforced Polymer” (CFRP), glasvezel en Kevlar te bewerken.

Meer weten over de lucht- en ruimtevaart?

Wilt u meer informatie over gereedschappen voor de luchtvaart en ruimtevaart? Onze specialisten geven u graag advies op maat. Neem contact op of stel uw vraag via de chat.