Home Over Dormer Pramet

Over ons

We verbeteren resultaten, bedienen klanten beter en halen meer uit uw mensen.

Dormer Pramet is de nieuwe naam van Dormer Tools

Door de alliantie van Dormer Tools met zusterbedrijf Pramet Tools is een wereldwijde ‘total supply’ fabrikant ontstaan van verspanende gereedschappen. Zo kunt u bij Dormer Pramet terecht voor een geheel assortiment aan verspanende gereedschappen. Dormer Pramet is wereldwijd actief, op onze internationale website vindt u meer informatie over onze innovaties.

dormer pramet

De geschiedenis van Dormer Pramet

Zoals u hierboven kunt lezen is Dormer Pramet ontstaan uit een fusie en hebben beide bedrijven een rijke geschiedenis en een grote impact in de maakindustrie. Hieronder een samenvatting hoe beide bedrijven zijn ontstaan en waarom het heel logisch is dat beide bedrijven een alliantie zijn aangegaan.
Voor de oprichting van Dormer moeten we terug in de tijd naar het jaar 1913 en de plaats Sheffield. Hier hebben een kleine groep pioniers dit bedrijf opgericht en insprongen op de vraag in de maakindustrie naar gereedschappen om metaal te kunnen snijden en bewerken. Dormer maakte al snel naam en stond al vrij snel bekend om haar betrouwbare producten en nuchtere mentaliteit.
Een soortgelijk verhaal is van toepassing op het ontstaan van Pramet. Pramet is opgericht in 1951 in een klein dorp genaamd Sumpkerk. Dit dorp is terug te vinden in het voormalige Tsjecho-Slowaijke. Pramet richte zich op wisselplaatgereedschappen, waarmee ze al snel naamsbekendheid kregen en door de jaren heen een wereldwijd sterk netwerk opbouwden.
In het jaar 2014 werd de fusie van Dormer met Pramet wereldwijd aangekondigd en vanaf dat moment gingen ze verder onder de naam Dormer Pramet. De waarden zijn in al die jaren nooit veranderd. Het motto van Dormer Pramet luidt dan ook als volgt: Simply Reliable.

Simply Reliable

Ons motto is dat wij het zakendoen zo eenvoudig mogelijk willen maken. Korte en directe lijnen met een team wat kennis van zaken heeft, dat is ons streven. Kwaliteit mag bij Dormer Pramet nooit ter discussie staan, wij zien dit als een basis in al ons handelen en voor al onze producten. Wij willen een betrouwbare partner zijn. De spaan in ons logo symboliseert dit streven. Het is een eenvoudige vorm en aan de spaan herkent de vakman hoe zijn proces loopt. Zo herkennen onze klanten ons aan de wijze waarop wij werken. Ongecompliceerd en betrouwbaar!

Klik hier voor een video over Dormer Pramet