Home Dormer Pramet geeft productgegevens een update

Dormer Pramet geeft productgegevens een update

Dormer Pramet heeft de manier waarop productgegevens en -omschrijvingen worden weergegeven, alsook de onderverdeling van materiaalgroepen (WMG – Werkstuk Materiaal Groepen), over de hele lijn van het assortiment sterk verbeterd.

De wereldwijde fabrikant presenteert standaard productgegevens, zoals diameters en lengtes, nu volgens ISO 13399. Dit laat een betere en snellere uitwisseling van informatie tussen computersystemen en software toe.

Deze standaard omvat in totaal 133 parameters, om zo een breed scala aan verspanende gereedschappen te definiëren. Dit biedt aanvullende ondersteuning aan productieplanning, verspanende bewerkingen en voorraadbeheer.

Wat is ISO 13399?

ISO 13399 is een internationale standaard voor snijgereedschapinformatie. Elk snijgereedschap is gedefinieerd door een aantal van deze gestandaardiseerde ISO 13399 parameters. De standaard biedt snijgereedschapinformatie in een neutraal formaat dat onafhankelijk is van welk systeem of welke specifieke bedrijfsterminologie dan ook. Met gereedschappen die duidelijk zijn gedefinieerd volgens een standaard die elke software kan verwerken, wordt de kwaliteit van de communicatie beter en loopt de elektronische uitwisseling tussen de systemen soepel. Het data-verzamelproces zal efficiënter en van een betere kwaliteit zijn. Uiteindelijk zal de standaard tijd besparen en een extra garantie zijn voor kwaliteit. Een gemeenschappelijke taal is belangrijk vanuit een systeem tot systeem gezichtspunt, maar zal ook het leven voor gebruikers gemakkelijker maken. Wanneer u eenmaal beschikt over een systeem dat voldoet aan ISO13399, dan is het niet langer nodig om handmatig data te interpreteren uit papieren catalogi en deze vervolgens in uw systeem in te voeren.

Bekijk de lijst met parameters en bijhorende definities.

Uniforme classificatie

Met de algemene vormgeving van de omschrijvingen, zal Dormer Pramet klanten en partners flink wat tijd besparen, door de toegankelijkheid van kwalitatieve informatie voor alle 40.000 volmateriaal en indexeerbare gereedschappen.

Daarnaast voorziet het bedrijf een nieuwe, uniforme classificatie van materialen genaamd de Werkstuk Materiaal Groepen (WMG).

Dit is een combinatie van enerzijds de gangbare ISO-materiaaldefinities met de bekende 6 kleuren, de classificatie die ook in de Pramet catalogi wordt gehanteerd; en de oude Dormer Applicatie Materiaal Groepen (AMG). Deze combinatie is verder uitgewerkt tot een gedetailleerd overzicht op 3 niveaus.

Structuur en samenstelling

Naast de standaard ISO algemene definitie, wordt deze verder onderverdeeld op basis van structuur en samenstelling, gevolgd door een laatste opsplitsing op basis van hardheid en treksterkte.

Voor ieder gereedschap in het assortiment van Dormer Pramet wordt voortaan aangegeven voor welke van de materiaalgroepen deze geschikt is, alsook de aanbevolen startwaarde voor snijsnelheid en voeding. Dit stelt de klant in staat om altijd het juiste gereedschap voor zijn specifieke toepassing te vinden.

De nieuwe ISO standaard voor productgegevens, alsook de nieuwe WMG zullen vanaf november 2019 gehanteerd worden.

ISO staat voor International Organization for Standardization, en is een wereldwijd netwerk bestaande uit nationale instellingen verantwoordelijk voor normering.

Terug naar overzicht