Home Dormer Pramet steunt stichting Take it Leasie
Deel dit artikel

Dormer Pramet steunt stichting Take it Leasie

Take it Laesie is een nieuwe stichting die mensen met een dwarslaesie helpt om activiteiten te blijven doen die ze leuk vinden. Oprichter Niek de Jonge heeft de stichting opgericht nadat hij had meegedaan aan een autorally, waar hij deel uitmaakte van een team met dezelfde naam, spelend met de uitdrukking ‘take it easy’. Als dwarslaesiepatiënt ontdekte Niek wat het kost om deel te nemen aan de rally als je in een rolstoel zit of een andere handicap hebt. Ook ontdekte hij dat het met de juiste ondersteuning toch kan en dat deelnemers er plezier in blijven houden. Daarom gaat zijn stichting in Nederland het leven makkelijker maken voor mensen die de gevolgen van een dwarslaesie ondervinden. Dit houdt onder meer in dat hij helpt om apparatuur die zij in hun dagelijks leven gebruiken zo aan te passen dat deze aan hun behoeften blijft voldoen.

Aan de slag met Dormer gereedschap

Toen Dormer Pramet hoorde over Take it Laesie, was het team er snel bij om te helpen door een reeks Dormer boren en tappen te leveren ter ondersteuning van een reeks bewerkingstoepassingen. De basis staat nog in de startblokken nu Niek de laatste hand legt aan zijn opleiding, die hij volgt in de richting Technische Bedrijfskunde. Niek: “De gereedschappen van Dormer Pramet zullen helpen omdat ze van goede kwaliteit zijn, dit scheelt echt wel met alles wat met verspanen te maken heeft. Want het gat zit dan bijvoorbeeld op de goede plek, met de goede diameter en het is gewoon goed rond. Zo gaan de bouten die in het gat komen niet rammelen. Maar ook breekt het niet zo gauw af als je er op de juiste manier mee bezig gaat.”

Passie voor de techniek

Net als Dormer Pramet heeft Niek een passie voor techniek. Hij voegt eraan toe: “Als jonge jongen was ik alleen maar bezig met het verbouwen van brommers, totdat auto’s op mijn 18e interessanter werden!” Toen Niek in een rolstoel belandde, was hij niet van plan deze passie op te geven. Het duurde even voordat hij weer auto’s kon modificeren, maar zodra hij sterk genoeg was, ging Niek er meteen weer tegenaan. Vandaag de dag is Niek nog steeds met auto’s bezig, door er onder te liggen, motorblokken te slepen en alle aspecten van het voertuig te verbouwen. Niek: “Ik ben blij met mijn aangepaste BMW, die ik zelfstandig kan besturen met behulp van het handgas en de rem. Mensen hebben me wel eens gevraagd wat mijn levensmotto is, en dat heb ik gestolen van de Zwarte Cross! Het luidt: Niets is onmogelijk!” Niek wil zijn ervaringen meenemen in de stichting Take it Laesie en anderen helpen hun passies voort te zetten. Veel succes Niek!

Meer weten? 

Neem contact op voor persoonlijk advies!

Terug naar overzicht