Home Dormer Pramet versterkt zijn positie in de markt voor high-performance volhardmetaalboren

Dormer Pramet versterkt zijn positie in de markt voor high-performance volhardmetaalboren

Dormer Pramet heeft zijn assortiment van high-performance volhardmetaalboren uitgebreid met een specifieke uitvoering voor het boren in roestvast staal, Force M genaamd.

De boren uit de Force M-reeks zijn probleemoplossers die optimale productiviteit combineren met betrouwbare prestaties en repeteerbaarheid. De boren zijn geschikt voor uiteenlopende machines en bedrijfsomstandigheden. Dit maakt ze tot de ideale keuze voor alle toepassingen waarbij productiviteit, nauwkeurigheid en efficiency gewenst zijn.

De introductie van deze boren binnen het Dormer-assortiment volgt na de recente introductie van de Force X-reeks. Deze is bedoeld voor universele toepassing in een breed scala aan materialen.

Alle boren binnen het Force-assortiment zijn voorzien van een 4-vlaks splitpoint ter verbetering van de zelfcentrering en de nauwkeurigheid van gaten. De splitpoint verbetert ook de spaanvorming, gereedschap stabiliteit en slijtvastheid.

Een unieke functie van de Force-boren is hun Continuously Thinned Web (CTW) spaangroefgeometrie. Deze resulteert in een uiterst sterke kern, terwijl toch de vereiste boordruk afneemt. In combinatie met de voorspelbare slijtage-eigenschappen dankzij de speciale snijkantafwerking van de boren zorgt de CTW-constructie voor een uiterst consistent en betrouwbaar boorproces.

Elke boor binnen het Force-assortiment is vervaardigd op basis van hoogwaardig fijnkorrelig hardmetaal. Dit resulteert in een uitmuntende combinatie van hardheid en taaiheid, en daarmee een hogere slijtvastheid en langere standtijd.

De sterke snijhoek verhoogt de stabiliteit tijdens het boren en verlaagt de krachten die optreden bij het doorkomen uit het materiaal bij zowel normale boring als bij het boren van een kruisgat.

De Force M-boren zijn leverbaar voor een boordiepte van 3xD (R467) en 5xD (R463), zijn voorzien van inwendige koelkanalenmiddel en zijn leverbaar in uitvoeringen van 3 mm tot 16 mm en 1/8 tot 5/8 inch.

Neem voor meer informatie over de volhardmetaalboren uit het Force-assortiment contact op met het lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet. In onderstaande video kunt u de Force M-boren in actie zien.

Terug naar overzicht