Home Eén frees, vele mogelijkheden

Eén frees, vele mogelijkheden

SOD05_cutter_inserts_2017.1-1

Deze aanvulling op het al uitgebreide assortiment frezen van het bedrijf is een flexibele optie ter ondersteuning van vele uiteenlopende wisselplaatvormen en toepassingen die lopen van voor- tot nabewerken. 

Dankzij de universele freesbody, die geschikt is voor achtkantige, ronde en vierkante wisselplaten, vermindert de nieuwe Pramet SOD05-frees de tijd voor het verwisselen van gereedschap en de voorraadkosten.  

Daarnaast kan deze gebruiksvriendelijke frees – verkrijgbaar in een breed maatbereik van 32 tot 125 mm – toegepast kan worden voor vlakfrezen, hoekfrezen, sleuffrezen, insteekfrezen en hellingfrezen in staal, roestvast staal, gietijzer en non-ferromaterialen.

Ter ondersteuning van de nieuwe frees heeft Dormer Pramet de serie met achtkantige (OD), ronde (RD) en vierkante (SD) wisselplaten uitgebreid. De OD-wisselplaat heeft acht snijkanten en een lage benodigde snijkracht, waardoor hij een efficiënte oplossing is voor vlakfrezen. De RD-wisselplaten op hun beurt zijn geschikt voor voorbewerken, ondiep contourfrezen en hellingfrezen met hoge voeding.

De SD-wisselplaten zijn voorzien van vier snijkanten en optioneel verkrijgbaar in een 90°-uitvoering voor hoekfrezen, waarbij een snedediepte van wel 10 mm mogelijk is. Alle wisselplaattypen hebben dezelfde radiale en axiale posities van de snijkanten, wat het programmeren van CNC-machines en handmatige toepassingen vergemakkelijkt. 

Nieuwe serie voor draaifrezen

Intussen heeft Dormer Pramet een nieuwe serie frezen voor kleine diameters (12 tot 40 mm) aangekondigd om het aanbod van efficiënte freesopties nog verder te 

vergroten. Omdat de frezen een groot aantal tanden hebben, is de productiviteit toegenomen en zijn ze ideaal voor draaifrezen.

Ter ondersteuning van deze nieuwe frees is een serie efficiënte SOMT 05-wisselplaten ontwikkeld. De enkelzijdige wisselplaten hebben vier snijkanten, zijn geschikt voor algemene bewerkingen en kunnen een snedediepte van maximaal 4,5 mm halen. 

De wisselplaten kenmerken zich door een puntige geometrie met een smalle positieve T-fase en kunnen gebruikt worden voor vlakfrezen, ondiep sleuffrezen en insteekfrezen in staal, roestvast staal en gietijzer.

Neem voor meer informatie over alle productlanceringen van Dormer Pramet in april 2017 contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

Op ons YouTube-kanaal www.youtube.com/dormerpramet kunt u de nieuwe Pramet-serie in actie zien.

Terug naar overzicht