Home Force X boren vervangen het oude MPX-assortiment

Force X boren vervangen het oude MPX-assortiment

MPX wordt vervangen door Force X

Dormer Pramet heeft een nieuwe generatie volhardmetalen multifunctionele boren gelanceerd die beter presteren en efficiënter zijn. Deze nieuwe serie Dormer-boren heeft de naam Force X gekregen en is de vervanger van het MPX-assortiment. Omwille van een soepele overgang blijven alle bestaande productcodes in gebruik. De nieuwe boren zijn aanzienlijk verbeterd dankzij onder meer een nieuwe geometrie, een nieuw hoekontwerp en een nieuwe snijkantafwerking. 

De verbeteringen gelden voor de 3xD R457 en R458 en de 5xD R453 en R454. Hiermee sluiten ze aan op de onlangs gelanceerde 8xD R459. Omdat alle boren hun coating van titaan-aluminium-nitride (TiAlN) behouden, blijven ze geschikt voor vele uiteenlopende bewerkingen en materialen, zoals roestvast staal, gelegeerd staal, gietijzer en non-ferromaterialen. Hierdoor is de Force X-serie de ideale keuze voor de metaalbewerkingsindustrie en subcontractors.

Nieuwe CTW technologie

Een van de verbeteringen is dat elke Force X-boor nu uitgerust is met de CTW-technologie (Continuously Thinned Web). Deze technologie zorgt voor een uiterst sterke maar parallelle kern, waardoor de vereiste drukkracht afneemt. Helemaal uniek is dat door dir kerndesign vele malen naslijpen mogelijk is wat de duurzaamheid ten goede komt en kosten bespaard. 

Alle boren beschikken over een doorlopende snijkantafwerking, die het snijvlak beschermt en voortijdige slijtage en afbrokkeling voorkomt. Het krachtige hoekontwerp vergroot bovendien de stabiliteit en vermindert de krachten bij het terugtrekken uit het werkstuk. Het microkorrelige hardmetalen substraat en de TiAlN-coating garanderen een grote slijtvastheid en een langere standtijd; de splitpunt van 140° zorgt voor een nauwkeurige centrering en een lage drukkracht.

De nieuwe Force X-serie is natuurlijk ook beschikbaar met inwendige koelkanalen om de snijefficiency en spaanafvoer te verbeteren. Hierdoor is er sprake van een hoge productiviteit en nog betere prestaties. 

Nieuwe volhardmetalen centreerboren en kerngatboren voor schroefdraad

De R6011-boor is bedoeld voor snel en nauwkeurig centreerboren. Hij kan gebruikt worden met een hydraulische, krimp- of spantanghouder en is geschikt voor het bewerken van uiteenlopende werkstukmaterialen. Hij is voorzien van een zelfcentrerende punt van 90° en een TiAlN-coating, waardoor hij een langere standtijd heeft. 

Omdat de R7131 zowel een boor als een afschuinfrees is, nemen de cyclustijd en voorraad van het gereedschap af. Hij is verkrijgbaar in specifieke voortapmaten voor metrisch schroefdraad en beschikt over inwendige koelkanalen, waardoor de spaanbeheersing en prestaties verbeteren. De TiAIN-coating verlengt de standtijd. 

Neem voor meer informatie over alle productlanceringen van Dormer Pramet in april 2017 contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet. Een PDF-versie van de nieuwe Dormer 2017.1-productbrochure is hier beschikbaar.

Op ons YouTube-kanaal www.youtube.com/dormerpramet kunt u de nieuwe Dormer-serie in actie zien.

Terug naar overzicht