Home Fugro: “Hoogwaardige materialen bewerken we met de beste boor: de A002”
Deel dit artikel

Fugro: “Hoogwaardige materialen bewerken we met de beste boor: de A002”

Fugro is van origine een Nederlands bedrijf dat wereldwijd gegevens over het aardoppervlak en de bodem verzamelt en interpreteert. Het bedrijf bouwt en onderhoudt hiervoor zelf machines, die bijvoorbeeld vanaf een schip op de zeebodem worden geplaatst. Dit was vaak ten behoeve van de olie- en gasindustrie maar richt zich tegenwoordig op de groene infrastructuren. Het bedrijf maakt gebruik van de producten van Dormer Pramet, waaronder de A002-boor. Dennis Raaphorst (verantwoordelijk voor de verspaningsafdeling) vertelt over zijn ervaring met deze spiraalboor.

Vertrouwen op de kwaliteit van Dormer Pramet

Fugro boort met frees- en draaibanken en handboormachines. De A002-boor is geschikt voor al deze toepassingen. De spiraalboor is niet alleen veelzijdig, maar vooral ook erg sterk. Dennis Raaphorst werkt inmiddels negen jaar bij Fugro en al die tijd maakt het bedrijf al gebruik van dezelfde A002-boor. Kwalitatief gereedschap is dan ook zeer belangrijk in de off-shore sector: er gaan enorme bedragen in om als een schip een dag stil komt te liggen. Raaphorst: “Ik wil spullen hebben waar ik op kan vertrouwen. Sommige producten vallen door de mand. Die van Dormer Pramet niet. Dormer is dan ook al 40 jaar een begrip in de markt en een betrouwbare naam.”

Eindeloze mogelijkheden met de A002-boor

In de off-shore sector wordt veel gebruikgemaakt van hoogwaardig RVS en legeringen die bestand zijn tegen uitdagend klimaat en intense belastingen. De A002-boor wordt hier vaak voor ingezet. Raaphorst: “Vanuit mijn werk kan ik de grenzen opzoeken van de boor en dan blijkt heel veel mogelijk.” Hij maakt veel gebruik van de naslagwerken die worden geleverd bij de boor. Op deze manier kan hij de logica achter de boren ook overbrengen op zijn collega’s en wordt het niveau in het bedrijf hooggehouden. Bij eventuele vragen belt hij met Dormer Pramet. “De service is erg goed. Ik heb de indruk dat ze veel waarde hechten aan de waardering van hun klanten.”

Meer weten? Onze experts staan altijd voor u klaar

Neem contact op met onze experts voor meer informatie.

Terug naar overzicht