Home Groenhart Purmerend: “De A002-boor staat voor kwaliteit”
Deel dit artikel

Groenhart Purmerend: “De A002-boor staat voor kwaliteit”

Groenhart Purmerend is een ijzerwaren groothandel. Zowel aannemers als particulieren weten de zaak goed te vinden. De groothandel heeft al een jarenlange samenwerking met Dormer Pramet. Vestigingsleider Leandros Huiberts vertelt over zijn ervaringen met de A002-boor.

Synoniem voor kwaliteit

De A002-boor is de meest verkochte boor bij Groenhart Purmerend. Klanten vragen dan vaak om ‘de boor met het gouden kopje’. De speciale TiN-coating is kenmerkend voor de A002 en zorgt voor goede verspaanresultaten. Huiberts: “Mensen komen hier omdat ze goede kwaliteit willen. Daar staat de A002 zeker voor. Als iemand een boor zoekt, pak ik 80% van de tijd een A002. Dat geeft aan hoe tevreden wij zijn.” Huiberts raadt de spiraalboor aan voor vrijwel ieder materiaal, van hardhout tot staal. Alleen bij RVS kiest hij voor de speciale Dormer RVS-boor.

Optimaal verspanen met de A002-boor

Volgens Huiberts ligt de kracht van de A002-boor in de snijhoeken. Het snijvlak loopt in twee delen, waardoor het veel beter verspaant in staal. Alternatieve boren (zoals gewalste boren) hebben maar één snijhoek. Deze boren gaan hierdoor eerder stuk en verspanen ook veel minder mooi. Huiberts merkt dit kwaliteitsverschil vooral op bij de grotere maten (ø11 en 12 mm). Het andere voordeel van de A002 is dat voorboren niet nodig is. Huiberts: “Je hoeft niet steeds boortjes te wisselen. Dat is pure tijdswinst. De korte samenvatting is dan ook dat klanten het gewoon een hele goede boor vinden!”

Meer weten? Onze experts staan altijd voor u klaar

Neem contact op met onze experts voor meer informatie.

Terug naar overzicht