Home Grote veelzijdigheid voor frezen met hoge voeding

Grote veelzijdigheid voor frezen met hoge voeding

action_sbn10_2017.2_1

Dormer Pramet lanceert een economische serie frezen en wisselplaten voor hoge voedingen, die garant staan voor uitstekende productiviteit in een grote verscheidenheid aan materialen. De veelzijdige Pramet SBN10-frezen zijn geschikt voor kopieerfrezen, hellingfrezen, circulaire interpolatie, sleuffrezen en insteekfrezen. De unieke houder kan tevens wisselplaten opnemen voor hoek- en vlakfrezen. Hierdoor ontstaat er een totaalpakket voor met name stempel- en matrijsmakers: van voor- tot nabewerken.

De verkrijgbare diameters lopen van Ø16 mm tot Ø42 mm en omvatten meerdere typen, waaronder modulaire, vinger- en mantelfrezen. Ter ondersteuning hiervan introduceert Dormer Pramet een reeks wisselplaten voor voor- en nabewerkingen.

De Pramet BNGX10 wisselplaat is door zijn ontwerp uitermate geschikt voor voorbewerkingen met hoge voeding. De gepatenteerde dubbelzijdige wisselplaat met vier snijkanten is een voordelige en veelzijdige optie. Daarnaast is hij door de drie beschikbare geometrieën inzetbaar bij de meest bewerkte materialen. Geometrie M is bedoeld voor staal en gietijzer, geometrie MM voor staal met een laag koolstofgehalte, roestvast staal en superlegeringen en geometrie HM voor gehard staal.

De ANHX10-wisselplaten zijn uiterst geschikt voor nabewerkingen bij hoek- en vlakfrezen. De enkelzijdige wisselplaat heeft twee snijkanten en een positieve geometrie voor grote uitsteeklengtes, waardoor het trillings- en geluidsniveau afnemen. Beide wisselplaten produceren een gladdere snede en door de speciale inwendige koelkanalen van de frees wordt er dichter bij de snijkant gekoeld. Hierdoor zijn er hoge voedingen met een axiale snedediepte van maximaal 1 mm mogelijk. De grotere stijgingshoek verbetert de spaanbeheersing. Neem voor meer informatie over alle productlanceringen contact op met het lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

 Op ons YouTube-kanaal  kunt u de nieuwe Pramet-serie in actie zien.

 Pramet is een merk van Dormer Pramet. 

Terug naar overzicht