Home Hardmetaalsoorten die uitkomst bieden in lastige materialen

Hardmetaalsoorten die uitkomst bieden in lastige materialen

Dormer Pramet introduceert diverse hoogproductieve hardmetaalsoorten voor precisie draadsnijden en freesbewerkingen in harde materialen. 

Hardmetaalsoorten voor frezen

De nieuwe hardmetaalsoorten voor frezen – M4303 en M4310 – staan garant voor standtijd en betrouwbaarheid bij semi-nabewerken en nabewerken.

Elke hardmetaalsoort is ontwikkeld met het oog op bewerkingen op hoge snelheid bij stempels en matrijzen en biedt consistente slijtage-eigenschappen en een langere standtijd. Een ultradunne PVD-coating vergroot de taaiheid van de snijkant. Het substraat draagt bij aan een uiterst harde en taaie snijkant ter voorkoming van scheurvorming door versplintering.

De M4303 hardmetaalsoort, vervangt de eerdere hardmetaalsoort 7205 en biedt superieure slijtvastheid. De soort is ontwikkeld voor gietijzer en gehard staal boven de 55HRC, maar kan ook worden gebruikt voor bewerkingen in staal en non-ferrometalen.

De M4310 neemt het stokje van de hardmetaalsoort 7215 over en biedt een optimaal evenwicht tussen taaiheid en slijtvastheid bij bewerkingen in gehard staal en gietijzer. De hardmetaalsoort kan ook worden gebruikt voor bewerkingen in roestvast staal, staal en non-ferrometalen. 

Hardmetaalsoort voor draadsnijden

Dormer Pramet introduceert daarnaast een uiterst slijtvaste hardmetaalsoort voor draadsnijden.

De nieuwe T8010 leent zich bij uitstek voor precisiedraadsnijden in staal, roestvast staal, gietijzer en superlegeringen. 

Deze soort breidt de mogelijkheden van het Pramet-assortiment voor dit toepassingsgebied verder uit naast de universele hardmetaalsoort T8030.

T8010 biedt uitmuntende slijtvastheid en proceszekerheid en verbeterde weerstand tegen plastische deformatie. Dit resulteert in een stabiele snijkant en maakt het mogelijk om op hogere snelheden te werken. 

De goudkleurige afwerking van de wisselplaat zorgt voor eenvoudige slijtage-indicatie. Het harde substraat en de PVD-coating zijn geoptimaliseerd voor het tegengaan van inwendige restspanning ten behoeve van een langere standtijd.

Neem voor meer informatie over het nieuwe wisselplaatgereedschap contact op met de specialisten van Dormer Pramet.

Terug naar overzicht