Home Kan ik nog spiebaansteekgereedschap van Safety of Impero krijgen?
Deel dit artikel

Kan ik nog spiebaansteekgereedschap van Safety of Impero krijgen?

Spiebaansteekgereedschap PST en STZ van Safety of Impero

Safety en Impero zijn merknamen van Dormer Pramet die uitfaseren en vanaf 2017 niet meer worden gebruikt. Het assortiment is voor een groot deel opgenomen in de catalogus van Pramet. Echter zijn er enkele gereedschappen uit het oude assortiment die niet in het Pramet-programma worden opgenomen. Dit betreft onder andere de spiebaansteekgereedschappen uit de STZ- en PST-range, die worden vervangen door de PHZ-beitel met HZ-wisselplaten.

Alternatieve spiebaansteekgereedschappen van Pramet

De PST-serie zijn stootbeitels die in combinatie met STZ-snijkoppen gebruikt worden om inwendige of uitwendige groeven te maken. In de praktijk zijn dit vaak spiebanen, vandaar de term spiebaansteekgereedschap. Deze artikelen worden niet in het Pramet programma opgenomen omdat Pramet zelf over een uitstekend alternatief beschikt. Dit is de PHZ-beitel, die samen met de HZ-wisselplaten met volhardmetalen snijkanten gebruikt wordt voor het axiaal steken van groeven. Hiervan is ook een dubbelzijdige uitvoering beschikbaar. Deze beitel kan tevens aangewend worden in wat modernere toepassingen.

Neem voor meer informatie over alle spiebaansteekgereedschappen contact op met uw Dormer Pramet specialist! Tevens kan u alle catalogi van Dormer Pramet gratis inkijken.

Terug naar overzicht