Home Machinetappen voor dagelijks gebruik

Machinetappen voor dagelijks gebruik

Dormer Pramet heeft tien nieuwe series machinetappen ontwikkeld voor bedrijven die zich bezighouden met onderhoud, reparatie en revisie. Ze zijn speciaal ontworpen voor bedrijven in de auto-industrie, luchtvaartsector en olie- en aardgasindustrie om moeiteloos draad te tappen in motoren, pompen en kleppen.

De veelzijdige Dormer tappen zijn geschikt voor handboren. Door hun vervaardiging uit snelstaal (HSS) garandeerd een optimale hardheid, taaiheid en standtijd. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in metrische, metrisch fijne en BSP-uitvoeringen met rechte spaangroef, schilaansnijding en gespiraliseerde spaangroef. Alle uitvoeringen leveren uitstekende prestaties bij het maken van blinde en doorlopende gaten in een grote diversiteit aan werkstukmaterialen.

“Dankzij de taaiheid van snelstaal leent deze serie tappen zich uitstekend voor toepassingen die niet onbuigzaam zijn opgespannen. Ze zijn tevens geschikt voor de lagere snijsnelheden van conventionele machines, waarbij trillingen kunnen optreden,” vertelt Johan Bodin, productmanager voor taptoepassingen bij Dormer Pramet.

Welke nieuwe tappen zijn er?

  • Draadsnijden in stalen en gietijzeren werkstukken met maximale snijdiepte van 1,5xD bij het bewerken van blinde en doorlopende gaten? Kies voor tappen met een rechte spaangroef: E784, E781 en E787.
  • Draadtappen van doorlopende gaten met een maximale snijdiepte van 2,5xD? Kies voor tappen met een spiraalpunt: E785, E782 en E788.
  • Draadtappen van blinde gaten met maximale snijdiepte van 2,5xD? Dan kiest u beter voor E786, E783 en E789, dit zijn tappen met gespiraliseerde spaangroef.

Tevens heeft Dormer drie nieuwe sets met zes tappen voor een metrische schroefdraad ontwikkeld. Deze sets bevatten uitvoeringen met rechte spaangroef, schilaansnijding en gespiraliseerde spaangroef.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe producten? Neem dan contact op met uw Dormer Pramet-specialist.

Terug naar overzicht