Home Meer soorten roltappen verkrijgbaar

Meer soorten roltappen verkrijgbaar

Het assortiment roltappen is uitgebreid met varianten voor MF-, UNC- en UNF-draadsoorten. Ook zijn roltappen voorzien van inwendige koelkanalen en hardmetaalroltappen aan het gamma toegevoegd.

Materiaal en coatings

De meeste tappen gemaakt van HSS-E (kobaltgelegeerd staal) zijn voorzien van een titaannitride coating (TiN). Hierdoor ontstaat een lagere oppervlakteruwheid, die de kans op breken vermindert en zorgt voor meer procesbetrouwbaarheid.

Daarnaast heeft Dormer Pramet ook een serie metrische hardmetaalroltappen ontwikkeld met een titaankoolstofnitride coating (TiCN). Deze zorgt voor een uitstekende slijtvastheid, zelfs bij schurende materialen. Een hardmetaalroltap is dan ook de eerste keus voor een uitzonderlijk hoge productiviteit en zeer lange standtijd.

Voordelen

Roltappen bieden meer nauwkeurigheid, een sterkere schroefdraad en een hogere belastbaarheid dan standaard snijtappen. Daarenboven is roltappen een spaanloos proces. De uitbreiding van draadsoorten en varianten betekent dat in meer situaties voor roltappen als oplossing kan gekozen worden.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe producten? Neem dan contact op met uw Dormer Pramet specialist.

Terug naar overzicht