Home Nieuw: Force N-boren

Nieuw: Force N-boren

Het assortiment VHM Force-boren voor gatbewerkingen is uitgebreid met een boor voor alle soorten aluminium, van zachte tot abrasieve kwaliteiten. Tevens introduceren we een centreerboor. 

De spaangroef- en snijgeometrie van het nieuwe assortiment Force N-boren hebben een spiraalhoek van 32°. Deze draagt bij aan het breken van spanen in kleine hanteerbare deeltjes en verkleint de uitgangsbramen die bij het boren in zacht materiaal kunnen ontstaan.  

Force N-boren die een hoog spaanvolume bij lage voedingskrachten bieden voor een betere kwaliteit van de gaten en een hogere productiviteit, zijn leverbaar in lengtes 5xD en 8xD met koelkanaal.

Het bestaande assortiment volhardmetaalboren van Dormer Pramet omvat Force X-boren die voor een verscheidenheid aan materialen geschikt zijn en Force M-boren voor roestvast staal. Bekijk onderstaande video voor meer info over deze boren.

Tot slot heeft Dormer Pramet een nieuwe volhardmetaalboor geïntroduceerd voor snel en nauwkeurig centreren. De R125 heeft een 150° zelfcentrerende puntgeometrie, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor gebruik in combinatie met high performance boren met punthoeken van rond de 140°.

Hij biedt consistente prestaties en repeteerbaarheid in alle materialen, een meerlaagse TiAlN-coating voor een langere standtijd, verbeterde stabiliteit van de snijkant en perfecte bescherming tegen slijtage.

Terug naar overzicht