Home Nieuw gereedschapssysteem PSC (Capto) zorgt voor snelheid en nauwkeurigheid

Nieuw gereedschapssysteem PSC (Capto) zorgt voor snelheid en nauwkeurigheid

Dormer Pramet heeft een zeer nauwkeurig ISO 26623 snelwisselsysteem voor tal van interne en externe draaibewerkingen in het assortiment opgenomen. 

De polygone schachtkoppeling (PSC) die bij uitstek geschikt is voor de multi-task-machines is een spilinterface die bijdraagt aan een hogere productiviteit door een kortere insteltijd en een snellere en nauwkeurigere bewerking.

Dit is te danken aan de unieke combinatie van de holle polygone conusschacht en aanligging van de flens waardoor een hoge mate van stijfheid wordt gerealiseerd. Met een nauwkeurigheid van +/- 2 μm in X-, Y-, Z-richting bieden de PSC-houders een hoge mate van repeteerbaarheid.

Bovendien beperkt de gereduceerde uitsteeklengte trillingen en uitlooponnauwkeurigheid tot een minimum voor een hoogwaardige oppervlaktekwaliteit, waardoor het bij uitstek geschikt is voor luchtvaart- en algemene bewerkingstoepassingen.

De PSC is een driekantige holle en 1:20 conische kegel vervaardigd uit een hoogwaardig taai gereedschapstaal en voorzien van een koelkanaal.

Er zijn meer dan 130 verschillende artikelen beschikbaar, waaronder een verscheidenheid aan uitvoeringen voor in- en uitwendig draaien interfacetypes en schachtgroottes.

Meer info? 

Neem voor meer informatie contact op met Dormer Pramet door te bellen (+31 10 208 02 40) of te mailen (info.nl@dormerpramet.com). Onze experts staan voor u klaar!

Terug naar overzicht