Home Nieuwe gereedschappen voor kopieer- en langsdraaien
Deel dit artikel

Nieuwe gereedschappen voor kopieer- en langsdraaien

Dormer Pramet introduceert nog meer nieuwe gereedschappen! Zo hebben wij ons GL-assortiment voor afsteek- en diepgroefsteken uitgebreid met nieuwe houders, dubbelzijdige wisselplaten en geometrieën. Bekijk de details in onderstaande video.

Nog meer mogelijkheden

Deze toevoegingen breiden ons aanbod uit voor het bewerken van kleine werkstukken en groefsteken met een korte uitsteeklengte. Teven zijn er nu meer mogelijkheden voor kopieer- en langsdraaien in verschillende materialen.

Enkele voordelen:

  • Nieuwe kleine (12×12) houders, voor aanvullende radiale bewerkingen met verschillende wisselplaatbreedtes en snedededieptes.
  • Hoge stijfheid en trillingsbestendigheid, door een versterkt beugelontwerp. Voor een kwalitatief goede oppervlakteafwerking.
  • Kortere insteltijden dankzij een gemakkelijk bereikbare klemschroef (onder een hoek van 30°) en één-handswisselfunctie voor de wisselplaten.

Verschillende type gereedschapshouders

De nieuwe Dormer Pramet gereedschapshouders omvatten:

  • de universele GLSF (RL) EXT, met een uitsteeklengte van 24-32mm
  • de GLSF (RL) EXT-G voor groefsteken, met een uitsteeklengte van 10-12mm
  • de GLSF (RL) EXT-S, geschikt voor het bewerken van kleine werkstukken en Swiss-type draaibanken.

GL wisselplaat

De dubbelzijdige 25 mm lange GL wisselplaat biedt tot 60% diepere snedecapaciteit in vergelijking met het huidige assortiment, en is nu ook verkrijgbaar in twee nieuwe geometrieën: GM en MM. Beide hebben een positieve fase voor een langere standtijd door lage snijkrachten en minder risico op snijkantsopbouw. Met een ronde snijkant is de MM geometrie geschikt voor kopieer- en langsdraaien, terwijl de GM geometrie is ontworpen voor groefsteken en langsdraaien.

Nieuwe wisselplaten

Daarnaast is er een reeks bredere snijplaten beschikbaar (tot 6 mm) voor het bewerken van kleine onderdelen. Voor de 5mm en 6mm MM wisselplaten zijn geen aanpassingen aan de houder vereist. Alle nieuwe wisselplaten zijn verkrijgbaar in zowel CVD T7325 als PVD G8330 hardmetaalsoorten, en daarmee geschikt voor vele materiaalsoorten.

Meer weten?

Bekijk ons uitgebreide assortiment of neem contact op met onze experts. Zij helpen u graag!

Terug naar overzicht