Home Nieuwe NRM en MM spaanbrekers

Nieuwe NRM en MM spaanbrekers

NRM-Spaanbreker voor semi-voorbewerken

De negatieve NRM-spaanbreker is bedoeld voor het voorbewerken en het semi-voorbewerken van roestvast staal en laaggelegeerd staal. Deze Pramet-spaanbreker is verkrijgbaar voor zowel dubbelzijdige als enkelzijdige wisselplaten. Hij is ontwikkeld voor continue en massaproductie en garandeert stabiele prestaties en een hoge voeding. De NRM-spaanbreker heeft echter uitstekende spaanbrekende eigenschappen, waardoor hij ook gebruikt kan worden voor het bij een lagere voeding voorbewerken van roestvast staal, zonder dat verharding van het werkstuk optreedt.

De positieve geometrie met brede T-fase maakt een grotere snedediepte mogelijk en bevordert een goede spaanafvoer bij uiteenlopende toepassingen. De spaanbreker is verkrijgbaar in de hardmetaalsoorten T7325, T7335 en T9315. 

De NRM-spaanbreker vormt een aanvulling op het bestaande assortiment Pramet-spaanbrekers voor roestvast staal. Daarbij is de NRM bedoeld voor middelzware tot voorbewerkingen, de NM voor middelzware draaibewerkingen en de NF voor nabewerkingen tot middelzware draaibewerkingen.

Tijdens een recente testen in materiaalgroep M (DIN 1.4301) realiseerde de NRM-spaanbreker op de CNMG-wisselplaat met hardmetaalsoort T7335 een 60% langere standtijd dan een vergelijkbare spaanbreker van een concurrent.

MM-spaanbreker voor het schillen van staal

Tevens heeft Dormer Pramet een nieuwe spaanbreker ontwikkeld voor het schillen van roestvast staal, staal en superlegeringen. De MM-spaanbreker is geschikt voor voor- tot nabewerkingen en is voorzien van een brede, robuuste T-fase met een stabielere snijkant. Hierdoor garandeert de Pramet-spaanbreker een uitstekende spaanbeheersing, een gelijkmatige verdeling van de snijkracht en een hoge voeding onder zware omstandigheden.

NMR-MM-draaienenschillen

Er zijn drie snijkantopties: de S01 voor harde materialen, de S02 voor een gemiddelde hardheid en de S03 met gestabiliseerd facet op de hoofdsnijkant voor zachte materialen. De MM-spaanbreker kan gebruikt worden met de LNGF-wisselplaten voor voor- tot nabewerken, met de RNGH-wisselplaten voor voorbewerken en met de WNGF-wisselplaten voor voor- tot nabewerken. Hij is geschikt voor de hardmetaalsoorten T7325, T9315 en T6310.

Neem voor meer informatie over alle productlanceringen van Dormer Pramet in april 2017 contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

Op ons YouTube-kanaal www.youtube.com/dormerpramet kunt u de nieuwe Pramet-serie in actie zien.

Terug naar overzicht