Home Nieuwe Shark Line-tappen 3xD

Nieuwe Shark Line-tappen 3xD

group_shark_blue_yellow_2017.2

Dormer Pramet heeft haar Shark Line-serie materiaalspecifieke tappen uitgebreid met twee nieuwe uitvoeringen.

Unieke combinatie van poeder-metallurgisch substraat

Dankzij de unieke combinatie van poeder-metallurgisch substraat, coatings en geometrie biedt deze populaire toepassingsgerichte serie ongekende proceszekerheid en uitstekende prestaties in vele uiteenlopende materialen. Elke tap heeft een gekleurde ring op de schacht die aangeeft voor welk materiaal hij geschikt is. Dit bevordert een snelle en eenvoudige gereedschapskeuze.

Shark Geelring en de Shark Blauwring

De laatste aanvullingen betreffen de Shark Geelring voor constructiestaal, koolstofstaal en laaggelegeerd staal (E412) en de Shark Blauwring voor roestvast staal (E414). Beide nieuwe tappen hebben een gespiraliseerde spaangroef met een hoek van 48°. Dit vergemakkelijkt een soepele en snelle spaanafvoer, waardoor ze ideaal zijn voor het tappen van diepe blinde gaten tot 3xD. Een speciaal profiel van drie radii met een constante spaanhoek over de gehele spaangroef zorgt voor een betere beheersing van de snij-eigenschappen en voorkomt spaanophoping. Dit leidt weer tot minimale stilstand van de machines en daarmee een hogere productiviteit.

Axiale vrijloop

De spaanafvoer wordt verder nog vergemakkelijkt door een lichte axiale vrijloop die de spaanvorming bij de laatste draadgangen van de tappen vermindert. Hierdoor neemt ook het koppel af bij het teruggaan van de tap, wat weer tot een langere standtijd leidt. 

Andere materiaalsoorten die met de Shark-serie bewerkt kunnen worden, zijn gelegeerd staal (Roodring), aluminium (Goenring) en gietijzer (Witring). Alle tappen zijn vervaardigd van een uniek poedermetallurgisch gereedschapsstaal dat van elk ander HSS-E-PM verschilt. Dit levert een onverslaanbare combinatie van taaiheid en snijkantsterkte op.

Neem voor meer informatie over de producten contact op met een van onze experts.

Terug naar overzicht