Home Nieuwe stiftfrezen en A147 boor voor RVS

Nieuwe stiftfrezen en A147 boor voor RVS

Dormer breidt assortiment uit met nieuwe hardmetalen stiftfrezen en kobalt boor

Dormer heeft diverse nieuwe hardmetalen stiftfrezen voor specifieke materialen toegevoegd aan haar bestaande assortiment. De ST-snijgeometrie is geschikt voor constructiestaal, terwijl het VA-ontwerp bedoeld is voor roestvast staal. Beide snijgeometrieën die verkrijgbaar zijn in uiteenlopende vormen, geven de gebruiker een betere controle en produceren minder warmte, waardoor de standtijd weer toeneemt. Deze nieuwste ontwerpen leveren hogere prestaties en hebben in vergelijking met de standaard hardmetalen stiftfrezen een tot wel 50% grotere verspaningscapaciteit.

Daarnaast is de nieuwe GRP-snijgeometrie ideaal voor de bewerking van glasvezelversterkte kunststof en composieten. Hij is verkrijgbaar met een boorpunt en in vingerfreesachtige modellen. Dankzij zijn specifieke ontwerp neemt de splintering af en verbetert de oppervlaktekwaliteit van de in- en uittredeplaatsen.

Ter ondersteuning van de introductie heeft Dormer drie nieuwe sets aan haar assortiment stiftfrezen toegevoegd. Dit zijn een vijfdelige set met de ST-snijgeometrie voor constructiestaal, een set met het VA-ontwerp voor roestvast staal en een set bestaande uit twee snijgeometrieën met coating. Dormer heeft haar nieuwe assortiment hardmetalen stiftfrezen twaalf maanden geleden gelanceerd als aanvulling op haar aanbod van gereedschappen voor algemene bewerkingen. Het uitgebreide assortiment ontwerpen en vormen omvat een ronde walsvorm, een spitse boomvorm, een druppelvorm, een vlamvorm verzinkfrezen van 60° en 90° en verscheidene kegel- en omgekeerde kegelvormen.

Ondertussen heeft Dormer een nieuwe snelstalen spiraalboor met kobalt (HSS-E) gelanceerd. De A147 is met name bedoeld voor de bewerking van roestvast staal en titanium. Hij kan tot een diepte van 6xD boren, heeft een glanzende afwerking en is voorzien van een splitpunt. Dit verbetert de penetratie in het werkstuk, waardoor er een lager koppel nodig is, de gatkwaliteit toeneemt en de standtijd langer is. De A147 vormt een aanvulling op de A108, de bestaande snelstalen spiraalboor (HSS) van Dormer die ook geschikt is voor de algemene bewerking van roestvast staal en dan met name toegepast in handboormachines. De veelzijdige A147 van Dormer kan tevens gebruikt worden voor een grote verscheidenheid aan materialen, zoals staal, koper en aluminium.

Neem voor meer informatie over alle productlanceringen van Dormer Pramet in april contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

Dormer hardmetalen stiftfrezen
Terug naar overzicht