Home Nieuwste zwartring SHARK-tap: proceszekerheid bij hoge treksterktes

Nieuwste zwartring SHARK-tap: proceszekerheid bij hoge treksterktes

Dormer Pramet heeft zijn serie Shark Line-tappen uitgebreid met een nieuw assortiment voor staal met een hoge treksterkte en titanium legeringen. 

De nieuwe tappen zijn verkrijgbaar in de geometrieën met schilaansnijding (E334) en gespiraliseerde spaangroef (E335) voor respectievelijk het draadsnijden van doorlopende en blinde gaten. De nieuwe tappen bieden hoge prestaties en grote proceszekerheid in geharde en getemperde materialen tot 45 HRC.

De nieuwe tappen zijn direct te herkennen aan de zwarte ring op de schacht. Ze beschikken over een robuuste geometrie die de sterkte van de snijkant aanzienlijk vergroot en bijdraagt aan een probleemloze, hoogwaardige draadproductie.

Daarnaast hebben beide uitvoeringen een TIAlN-Top-coating en zijn ze vervaardigd uit een uniek poedermetallurgisch gereedschapsstaal voor taaiheid, lange standtijd en verbeterde prestaties op hogere bedrijfstemperaturen.

SHARK-groep

Johan Bodin, productmanager voor draadsnijden bij Dormer Pramet zegt: “Met onze Black Shark-serie bieden we klanten de mogelijkheid om hoogwaardige werkstukmaterialen met hoge treksterkte, met een uitmuntende proceszekerheid te bewerken.

“Stel je voor dat je in het laatste stadium van een complex bewerkingsproces bezig bent met het draadsnijden van een duur component en het gereedschap breekt, of de daaruit resulterende draad heeft een foute tolerantie. Onze Black Shark-tappen bieden de gebruiker de proceszekerheid die nodig is om te voorkomen dat dit gebeurt. 

“Deze uitbreiding versterkt de positie van de Shark Line als een van ‘s werelds toonaangevende assortimenten van HSS hoogproductieve machinetappen.”

De E334 is bedoeld voor draadsnijden van doorlopende gaten tot 2.5xD en heeft een kleine spaanhoek voor goede spaancontrole en snijkantsterkte.
De E335 is voor blinde gaten tot 1,5xD en kenmerkt zich door een uitgebalanceerde grotere vrijloop bij de aansnijding en een lagere vrijloop bij de geleidegangen.

Elke tap van het Shark Line-assortiment van Dormer Pramet heeft een gekleurde ring op de schacht die aangeeft voor welk materiaal hij geschikt is. Dit bevordert een snelle en eenvoudige gereedschapskeuze. Andere materiaalsoorten die met de serie bewerkt kunnen worden, hebben een rode ring voor gelegeerd staal, geel voor constructiestaal, koolstofstaal en laaggelegeerd staal, een blauwe ring voor roestvaste staalsoorten, een groene ring voor aluminium en wit voor gietijzer.

Meer info? 

Neem voor meer informatie contact op met Dormer Pramet door te bellen (+31 10 208 02 40) of te mailen (info.nl@dormerpramet.com). Onze experts staan voor u klaar!

Terug naar overzicht