Home Overeenstemming bereikt in overname van Miranda Tools

Overeenstemming bereikt in overname van Miranda Tools

Dormer Pramet heeft een overeenstemming bereikt over de overname van Miranda Tools. Het bedrijf produceert HSS (high speed steel) en hardmetalen snijgereedschappen. Miranda is een van de toonaangevende merken op het gebied van snijgereedschap. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Mumbai (India). Daarnaast beschikt Miranda, dat meer dan 580 mensen in dienst heeft, over diverse productiefaciliteiten in de Indiase staat Gujarat.

Miranda Tools

Verbetering van productiemogelijkheden

De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet met een gerenommeerd productieplatform. Daarnaast wordt ons aanbod van gereedschap voor de machinebouw, de productie van auto-onderdelen en de onderhouds- en revisiebranche sterk verbeterd. Miranda biedt een gevarieerd productportfolio aan met onder andere boren, tappen en frezen.

Stefan Steenstrup, algemeen directeur van Dormer Pramet: “Ik ben erg blij dat ik een overeenkomst heb bereikt om Miranda Tools over te nemen en kijk ernaar uit om hen te verwelkomen in de Dormer Pramet familie. We zien veel overeenkomsten tussen de twee bedrijven, met een gevestigd distributienetwerk, langdurige partnerschappen met klanten en een focus op productkwaliteit en service.”

Wereldwijd markten beter bedienen

Miranda is opgericht in 1945 en heeft een sterke reputatie opgebouwd in heel India, net als vele andere exportmarkten, en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. De toevoeging van hun aanzienlijke expertise in India zal de positie van Dormer Pramet als toonaangevende wereldwijde leverancier van HSS-gereedschap verder versterken – een gebied van de markt waar we blijven groeien.

De overname versterkt de positie van Dormer Pramet in de Indiase en bredere Aziatische markten en ondersteunt een groot aantal kleine tot middelgrote werkplaatsen, die sterk afhankelijk zijn van HSS-snijgereedschap. Door onze productiefaciliteiten uit te breiden naar Noord- en Zuid-Amerika, Europa en nu ook Azië, kunnen we deze markten beter bedienen.

Geen zorgen voor bestaande klanten

Steenstrup benadrukt dat bestaande klanten zich geen zorgen hoeven te maken: “Ik wil de klanten geruststellen dat de overname geen invloed zal hebben op de mogelijkheid om de producten te ontvangen die ze nodig hebben voor de dagelijkse bedrijfsvoering.”

Terug naar overzicht