Home Penta high feed frezen

Penta high feed frezen

Laten we het eenvoudige houden

Pramet’s high feed Penta HF frees is een zeer veelzijdige frees, die geschikt is voor meerdere toepassingen. De Penta HF is speciaal ontworpen om grote volumes te verspanen en is onder andere geschikt voor het bewerken van corrosiebestendig staal, moeilijk te verspanen staal en thermisch behandeld staal. De frees is voorzien van een instelhoek van 19o, waardoor de maximale voeding 3 mm per tand is. Dit vermindert de bewerkingstijd aanzienlijk. Bovendien geeft de speciale oppervlaktebehandeling een verhoogde corrosiebestendigheid, evenals een vermindering van de slijtage en wrijvingsweerstand.

Met de vijfkantige wisselplaten is de Penta HF geschikt voor het voorbewerken en semi-nabewerken. De Penta HF beschikt over interne koelkanalen voor het uitkameren en spiraalvormig frezen. De frees is verkrijgbaar in de diameters 32 – 100 mm en in een schachtfrees- en asgatfreesvorm, waardoor deze diverse mogelijkheden biedt voor de gebruiker.

In een recente onderzoekstest is gebleken dat de Penta HF frees met PDMW wisselplaten in staat bleek te zijn om een compleet component uit constructiestaal in een keer te bewerken zonder de wisselplaten te wisselen. Dit in vergelijking met een concurrerend product waarbij deze drie keer gewisseld moesten worden. Dit levert een aanzienlijke besparing op allen al qua stilstand van de machine.

Meer informatie over Pramets Penta HF frees? Neem contact op met onze mensen van de afdeling sales.

Terug naar overzicht