Home Scouting bouwt nieuwe sleepboot met Dormer gereedschap

Scouting bouwt nieuwe sleepboot met Dormer gereedschap

De scoutinggroep Admiraal de Ruyter in Krimpen aan den Lek bouwt een nieuwe Sleper. Het gereedschap van Dormer Pramet komt hierbij goed van pas.

Als waterscoutinggroep staan de bijeenkomsten vaak in het teken van sport en spel op het water. Echter, door de jaren heen is de vloot met vletten gegroeid. Een heel goed teken, maar het heeft wel tot gevolg gehad dat het oude slepertje “het niet meer trekt”. Om ook in de toekomst leuk, veilig & verantwoord onze activiteiten voort te kunnen zetten besloten ze om een nieuwe sleepboot te bouwen! De officiële doop van de sleepboot heeft 7 mei plaats gevonden.

Het gereedschap van het rode doosje

Eind 2017 zijn ze begonnen met de bouw van de nieuwe sleepboot. Met behulp van diverse sponsoren is de buitenkant zo goed als af. Maar er moet nog het een en ander gebeuren. Zoals een aluminium vloer voor in de machinekamer. De aluminium vloer is binnen, maar moet nu bevestigd worden en daar hebben ze een aantal boren, tappen en verzinkboren voor nodig. Toen de boot op de werf lag, werd er vooral gewerkt met de bekende rode doosjes. Jordy van Vliet, vrijwilliger bij Scouting Admiraal de Ruyter en leerling van de TU in Delft, had al lang gezien dat dit gereedschap perfect was om zijn klus te klaren. Hij ging dus op zoek ging naar de leverancier van het gereedschap met de rode doos. Zo kwam de scoutinggroep terecht bij Dormer Pramet.


De bevestiging van de aluminium vloer met behulp van Dormer Pramet gereedschap

Dormer Pramet steunt maatschappelijke organisaties 

Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. De Admiraal de Ruytergroep is meer dan scouting! Ze zijn ook een maatschappelijk partner in de gemeente Krimpenerwaard. Deze missie past bij Domer Pramet, die maatschappelijk verantwoord ondernemen ook erg belangrijk vindt. 

Meer weten over Dormer Pramet producten? 

Dormer Pramet verkoopt veel boren, tappen en andere verspanende gereedschappen. Bekijk ons ruime assortiment of neem contact op voor advies op maat.

Terug naar overzicht