Home Specialistische gereedschappen gericht op de productie van buizen

Specialistische gereedschappen gericht op de productie van buizen

Dormer Pramet, bekend als een van de toonaangevende fabrikanten van gereedschappen voor de buis- en pijpverwerkende industrie, heeft zijn scarfing-assortiment uitgebreid. 

Scarfing

Deze nieuwste aanvullingen omvatten een serie positieve, schroef gemonteerde wisselplaten met enkele snijkant voor uitwendige scarfing. Het SPUB 19-assortiment biedt acht van de meest gangbare radii bij de productie van dunwandige metalen elektrische doorvoerbuizen, ook bekend onder de naam “conduit”. Het ontwerp zorgt voor een vlotte spaanvorming vanaf het snijpunt tot de spaanwikkelaar die zich gewoonlijk boven het gereedschap bevindt.

Dormer Pramet heeft bovendien diverse afmetingen toegevoegd aan zijn assortiment negatieve dubbelzijdige wisselplaten met acht snijkanten voor uitwendige scarfing.

De wisselplaat type SNMX 1507-R heeft een bolvormige top, terwijl de SNMA 1506-R een vlakke top heeft. Beide wisselplaten zijn leverbaar in 23 van de meest gangbare radii voor verwijdering van lasrups op de uitwendige diameter.  

Omdat de wisselplaten zijn gemaakt van taai gecementeerd hardmetaal met een CVD-coating is het scarfing-assortiment van Dormer Pramet bestand tegen extreme hitte. De geometrie van de snijkant biedt een uitstekende buisoppervlaktekwaliteit, perfecte proceszekerheid en tevens een langere standtijd.

Ook is er een nieuw assortiment onderlegplaten ontwikkeld om negatieve wisselplaten van het type SNMX 2512 en SNMX 1507, met bolvormig spaanvlak, in bestaande houders van Dormer Pramet te kunnen vastklemmen.

Meer info? 

Neem voor meer informatie over contact op met Dormer Pramet door te bellen (+31 10 208 02 40) of te mailen (info.nl@dormerpramet.com). Onze experts staan voor u klaar!

Terug naar overzicht