Home Spiraalboren voor algemeen gebruik

Spiraalboren voor algemeen gebruik

Spiraalboren zijn boren waarbij de spanen in een spiraalvormige groef lopen. Een spiraalboor is de meest voorkomende boor in verspanende industrieën. Er zijn veel verschillende spiraalboren verkrijgbaar, zoals centreerboren en lange spiraalboren. In dit artikel lichten we vier boren voor algemeen gebruik uit.

A100 – HSS spiraalboor

Deze boor is gemaakt van HSS (high speed steel) en is geschikt om in vrijwel alle materialen te boren. Daarom zijn ze geschikt voor algemeen gebruik. Ze hebben een blauwe finish door stoomontlaten (blank bij kleiner dan 1mm, 3/64”). De A100 HSS spiraalboren zijn ook beschikbaar in linkse uitvoering (A101) en in een uitvoering met een sterke spiraal en splitpoint voor roestvrij staal (A108). Het maatbereik van de spiraalboor is 0.2-20.0mm, 1/64-11/16 inch, N80-N1, Letter A-Z.

Meer productinformatie over de A100 HSS spiraalboor kunt u hier vinden.

A002 – HSS TiN tip gecoate spiraalboor

Deze spiraalboren hebben een titanium nitride coating, wat ervoor zorgt dat de punt van de boor met minder wrijving verspaant. De coating zorgt hierdoor voor een langere standtijd en betere prestaties (vanaf 2.0 mm). Ook heeft de zelfcentrerende splitpoint een uitstekende positienauwkeurigheid en gatkwaliteit. De spiraalboor boort met gemak tot 4xD in staal, RVS, gietijzer, kunststoffen en vele andere materialen. De spiraalboren zijn ook beschikbaar in stukverpakking voor winkelverkoop (A002S en extra korte uitvoering, A022). Het maatbereik van de spiraalboor is 1.0-16.0mm, 3/64-5/8 Inch.

Meer productinformatie over de A002 HSS TiN spiraalboor kunt u hier vinden.

A777 – HSCo kobalt spiraalboor

De kobalt spiraalboor is speciaal ontwikkeld voor het boren in taaiere materialen met hoge treksterkte, waarbij meer warmte wordt gegenereerd tijdens het boorproces. De spiraalboren zijn ideaal geschikt voor gebruik in CNC-machines en andere automatische machines. De spiraalboor heeft geslepen spaangroeven en een geoptimaliseerde spiraal, wat ervoor zorgt dat de spaanafvoer efficiënt verloopt. De boor heeft een 135° splitpoint geometrie (vanaf 1.5mm). Het maatbereik van de spiraalboor is 0.3-16.0mm, 1/16-1/2 inch en hij is ook verkrijgbaar in extra korte uitvoering (A117).

Meer productinformatie over de A777 HSCo kobalt spiraalboor kunt u hier vinden.

R100 Solid Carbide Jobber Drill

Deze spiraalboor is eveneens perfect om in te zetten in algemene toepassingen. De spiraalboor heeft een blank oppervlak en een 120° viervlaksaanslijping voor verbeterde nauwkeurigheid en gatkwaliteit. De boor is ook te verkrijgen in een extra korte uitvoering (R120) en heeft 1.0-14.0mm als maatbereik.

Meer productinformatie over de R100 Solid Carbide Jobber Drill kunt u hier vinden.

Spiraalboren van Dormer Pramet

Dormer Pramet heeft een uitgebreid assortiment spiraalboren. De boren worden gemaakt van HSS, HSS-E of VHM. Alle boren worden in het kort en in het lang aangeboden. Daarnaast zijn er verschillende boordieptes. Er is ook nog verschil in de koeling van de spiraalboren. Er zijn boren zonder inwendige koeling en boren die wel voorzien zijn van inwendige koeling. Let bij de aanschaf van uw spiraalboren goed op de toepassing waar u de boor voor gaat gebruiken. Zo weet u zeker dat de boor aan uw verwachtingen gaat voldoen.

Hulp en advies

Indien u twijfelt welke spiraalboor u het beste kunt gebruiken of indien u nog verdere vragen over de functionaliteiten heeft, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze experts staan altijd klaar om u persoonlijk advies te geven!

Terug naar overzicht