Home Stefan Steenstrup benoemd tot Dormer Pramet President

Stefan Steenstrup benoemd tot Dormer Pramet President

Stefan Steenstrup is de nieuwe President geworden van Dormer Pramet. Stefan, die reeds Global Sales Director was, neemt de functie over van Fabrizio Resmini, die per 1 januari 2017 met pensioen is gegaan.  

In de 20 jaar dat hij voor de Sandvik Group gewerkt heeft, bekleedde hij diverse senior posities. In 2007 startte hij als technisch specialist bij Dormer, werd managing director van Dormer Italië, waarna hij toetrad tot het corporate management.

Stefan Steenstrup

Stefan spreekt maar liefst 6 verschillende talen en was reeds directeur Business Development vanaf de fusie tussen Dormer en Pramet Tools in 2014. Een jaar later werd hij Global Sales Director. Hij is 46 jaar en van Deense afkomst en zal in deze nieuwe functie vanuit zijn thuisbasis in Milaan actief zijn.

Stefan zegt: “Als President van Dormer Pramet zal mijn eerste focus op de voortzetting van ons business model ‘Simply Reliable’ liggen, met de lopende key projects voor de realisatie van onze doelstellingen. Ik ben enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die zich aandienen vanuit de basis die de afgelopen jaren is gelegd en zie uit naar de samenwerking met onze klanten, partners en collega’s wereldwijd, om onze ambitieuze groei targets te realiseren.”

Door de benoeming van Stefan eindigt de meer dan 30 jaar lange relatie tussen het bedrijf en Fabrizio Resmini. Hij startte destijds als managing director van SKF en Dormer in Italië, werd toen managing director van Dormer Tools Italië, en bleef in die rol totdat hij in 2001 benoemd werd als President van Dormer Group.

Fabrizio gaf succesvol leiding aan de fusie tussen Dormer en Pramet, welke 3 jaar geleden plaatsvond en wat resulteerde in het nieuwe bedrijf Dormer Pramet. Hier vervolgde hij zijn functie als President.

Stefan voegt toe: “Fabrizio’s energie en toewijding zullen we absoluut missen. Wij wensen hem een gezonde en gelukkige toekomst toe in deze nieuwe levensfase. Ons succes van de afgelopen jaren is een direct gevolg van zijn stijl van leiding geven en Fabrizio laat een sterk bedrijf achter, klaar voor de toekomst.”

Terug naar overzicht