Home Technical Support RU: “We hebben al 20 jaar werkplezier van de A002”
Deel dit artikel

Technical Support RU: “We hebben al 20 jaar werkplezier van de A002”

De Radboud Universiteit in Nijmegen voert jaarlijks tal van belangrijke onderzoeken uit. De Technical Support Group (TSG) ondersteunt deze onderzoekers door het maken van onderzoeksapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een stoel die heen-en-weer beweegt om het evenwichtsorgaan te testen. Norbert Hermesdorf (manager TSG) vertelt waarom hij in zijn werk kiest voor de A002-boor.

De A002 als universele boor

De A002-boor bestaat dit jaar 20 jaar. Op de Radboud Universiteit wordt al net zo lang gebruik gemaakt van deze spiraalboor. De handgemaakte onderzoeksapparatuur heeft verschillende toepassingen en daarom wordt er met uiteenlopende materialen gewerkt, van kunststof tot staal. Het voordeel van de A002-boor is dat deze veel materialen kan verwerken. De technici bij de TSG gebruiken de A002 dan ook als universele boor. Hermesdorf: “We waren op zoek naar een stuk gereedschap dat kwalitatief goed was. De A002 heeft ons al 20 jaar veel mooie boorgaten opgeleverd en ook werkplezier. Het is belangrijk om met goed gereedschap te werken.”

Een spiraalboor van goud

De A002 is zonder center geslepen. Hierdoor kan de stap van het centreren worden overgeslagen. De symmetrie van de A002 helpt bij het boren, vooral in kunststof. Bij specifieke vragen over boren kan Hermesdorf altijd terecht bij Dormer Pramet, maar de producten bestelt hij via een dealer. Hermesdorf: “Aanvankelijk verkocht deze dealer geen Dormer. Toen hebben we gezegd dat we deze specifieke boor wel graag willen hebben. Nu leveren zij dat ook.” Hermesdorf geeft aan dat je met de A002 goud in handen hebt: letterlijk vanwege de goudkleurige TiN-coating en figuurlijk vanwege de kwaliteit.

Meer weten? Onze experts staan altijd voor u klaar

Neem contact op met onze experts voor meer informatie.

Terug naar overzicht