Home Tijd om het heft in handen te nemen

Tijd om het heft in handen te nemen

Het hebben en beheren van een gereedschapsvoorraad kan veel tijd en geld vergen van een productiebedrijf. Meer controle over het aanwezige snijgereedschap op de locatie, de beschikbare gereedschappen, wie de gereedschappen gebruikt en wanneer er nieuwe gereedschappen moeten worden besteld – dit alles zorgt voor aanzienlijke ondersteuning en transparantie.

Het ProLog Vending-systeem van Dormer Pramet biedt deze ondersteuning aan honderden bedrijven in talloze landen, waarbij individuele compartimenten worden beheerd in een standaard werkplaatskast op de gebruikslocatie.

Naast de basisfuncties voor in- en uitchecken, zijn extra bedrijfsregels en -rapporten beschikbaar die een gedetailleerde analyse van de prestaties mogelijk maken. Daarnaast kunnen gebruikers gereedschappen automatisch sorteren op leeftijd en ze vergrendelen op basis van specifieke criteria, meldingen instellen voor het moment waarop een gereedschap een gedefinieerde instelling heeft bereikt, en kan de volledige geschiedenis worden bekeken op item en gebruiker.

SupplyBay en SmartDrawer

SupplyBay en SmartDrawer (zie afbeelding rechts) zijn de populairste gereedschapsautomaten van Dormer Pramet. SupplyBay is ontworpen voor industriële omgevingen en zorgt voor een groot aantal betrouwbare uitgiftes van een breed scala aan gereedschappen en benodigdheden. Laden en bijvullen is gemakkelijk dankzij de grote uitgiftedeur. 

Met de veelzijdige SmartDrawer kunnen gebruikers het beste toegangsniveau voor elke toepassing kiezen. Er is een stand-alone-uitvoering mogelijk of een combinatie met andere apparaten voor een oplossing op maat. Hierbij wordt een mix van opties voor de compartimenten geboden, van 2 – 128 posities voor elke lade.

Nieuwe machines

Om het uitgifte-aanbod te verbeteren, heeft Dormer Pramet verschillende nieuwe machines op de markt gebracht, zodat de keus nog beter aansluit bij individuele behoeften. De nieuwe toevoegingen aan het aanbod zijn SaveRing, SaveBin en SaveRent. Dankzij al deze systemen hoeven bedrijven geen gereedschapsborden te gebruiken en methoden waarbij iedereen bij het gereedschap kan. 

SaveRing (zie afbeelding links) is een veelzijdige gereedschapsautomaat die tot 540 unieke artikelen kan bevatten en distribueren. De machine heeft vier kernfuncties voor het distribueren, uitlenen, retourneren voor herslijpen of reserveren van producten gedurende 30 dagen. SaveRent is een lockerkast met een uitleen- en beheersysteem voor gereedschap. De kast biedt mogelijkheden voor het bewaren, distribueren en retourneren van waardevolle, veelgebruikte gereedschappen en artikelen. Elke transactie wordt opgeslagen en vastgelegd wanneer een gebruiker toegang heeft tot een artikel.

Met SaveBin brengen medewerkers gebruikte of onbruikbare artikelen terug, waarbij de eenheid een foto maakt van het product en de transactie registreert op naam van de medewerker. Het systeem geeft automatisch een melding als het afvalniveau een vooraf ingestelde waarde overschrijdt.

Intelligente en gebruiksvriendelijke software

Alle machines worden ondersteund door toonaangevende databeheersoftware uit de industrie. Het intelligente brein bestuurt alle machines, maakt verbinding met de distributeurinformatie, integreert met klantgebaseerde ERP-systemen en maakt toegang mogelijk tot realtime informatie en administratie via elk apparaat met webtoegang.

Dit geeft klanten de mogelijkheid de voorraadgegevens te bekijken en helpt bij het nemen van beslissingen op basis van realtime, accurate informatie. Het systeem verzamelt en verwerkt transactiegegevens, beheert het voorraadniveau en biedt automatisch aanvullen, met 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar toegang tot de voorraad.

Terug naar overzicht