Home Uit het juiste metaal gesneden

Uit het juiste metaal gesneden

De nieuwe freeshardmetaalsoort van Dormer Pramet voor algemene bewerkingen

inserts_with_m8330

Dormer Pramet heeft een nieuwe hardmetaalsoort voor frezen gelanceerd voor algemene bewerkingen van uiteenlopende materialen maar met name voor staal.

De nieuwe Pramet hardmetaalsoort M8330 is geschikt voor voorbewerkingen, zelfs in ongunstige omstandigheden. Doelstelling bij de ontwikkeling was een optimale betrouwbaarheid en veelzijdigheid bij het bewerken van staal en gietijzer, met of zonder koelmiddel. Het resultaat is nu dat naast de genoemde vereisten M8330 ook uitstekend toegepast kan worden bij roestvast staal, superlegeringen en gehard staal.

De M8330 vervangt de bestaande hardmetaalsoort 8230 en is voorzien van een nanogelaagde PVD-coating. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en een langere standtijd vanwege de toegenomen weerstand tegen thermische scheuren, een grotere taaiheid en een verbeterde slagvastheid. 

De hardmetaalsoort M8330 wordt niet alleen gebruikt voor de meer dan negentig verschillende typen freeswisselplaten die Pramet al levert, maar zal ook verkrijgbaar zijn bij een nieuwe serie wisselplaten voor kopieerfrezen die eveneens pas gelanceerd zijn.

Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze experts.

Pramet is een merk van Dormer Pramet. 

Terug naar overzicht