Home Uitbreiding assortiment duurzame, economische en productieve frezen

Uitbreiding assortiment duurzame, economische en productieve frezen

Dormer Pramet heeft haar assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in de matrijs- en vormenbouw en voor algemene bewerkingen verder uitgebreid.

Hiertoe behoort de nieuwe dubbelzijdige SNGX11-wisselplaat voor frezen met hoge voeding met een freesdiepte tot 1,7 mm.

Een sterke hoofdsnijkant zorgt voor een hoge belastbaarheid en een grote proceszekerheid – met name bij het bewerken van hoeken in een kamer. Dankzij de acht snijkanten biedt de vierkante SNGX11 ook een uiterst economische oplossing. Duurzaamheid door optimaal gebruik van grondstoffen en lage kosten per snijkant gaan hier hand in hand.

De SNGX11 is leverbaar in twee geometrieën en is geschikt voor kopieerfrezen, circulaire interpolatie, hellingfrezen, progressief insteekfrezen en vlakfrezen. Hierbij is de M-geometrie geschikt voor bewerkingsstaal, maar ook voor gehard staal en gietijzer. De MM-geometrie biedt een gladdere snede en is geschikter voor roestvast staal, taaie staalsoorten en superlegeringen.

De nieuwe SSN11-frees

Deze wisselplaten passen in de nieuwe SSN11-frees, verkrijgbaar in diameters van 32 – 125 mm, met tussenmaten voor matrijs- en vormtoepassingen. Alle frezen zijn voorzien van een speciaal koelkanaal om de proceszekerheid verder te verbeteren en een grote uitsteeklengte om diepfrezen tot 10xD mogelijk te maken.

Daarnaast heeft Dormer Pramet een nieuwe F-geometrie voor nabewerkings- en semi-nabewerkingstoepassingen toegevoegd aan zijn ADMX07-freesprogramma. Deze is toegevoegd aan de bestaande M-, FA- en HF-geometrieën en is bedoeld voor lichte bewerkingen van roestvast staal en koolstofarme staalsoorten.

De spaanbreker, die bij uitstek geschikt is voor trillingsgevoelige bewerkingen, heeft een uitermate positieve geometrie met een smalle omtrekfase. Deze zorgt voor minder trillingen en maakt een soepele snijwerking zonder bramen op de bewerkte wand mogelijk.

Hij vraagt ook lagere snijkrachten, wat niet alleen het energieverbruik vermindert, maar ook materiaalharding voorkomt. Dit leidt tot verbeterde belastbaarheid en een langere standtijd.

Meer info? 

Neem voor meer informatie contact op met Dormer Pramet door te bellen (+31 10 208 02 40) of te mailen (info.nl@dormerpramet.com). Onze experts staan voor u klaar!

Terug naar overzicht