Home Uitbreiding volhardmetaal frezen met 4 en 5 snijkanten
Deel dit artikel

Uitbreiding volhardmetaal frezen met 4 en 5 snijkanten

Welkom! Dormer Pramet introduceert heel veel nieuwe frezen. Bijvoorbeeld frezen met 5 snijkanten voor algemene bewerkingen. Maar ook een frees met 4 snijkanten, specifiek voor gehard staal. Bekijk in onderstaande video alle details.

Uitgebreid S7 assortiment

Dormer Pramet introduceert de nieuwste generatie volhardmetalen frezen met 5 snijkanten. Dit gereedschap is speciaal ontworpen voor dynamisch frezen bij algemene bewerkingen en stempel- en matrijzenbouw. Het S7 assortiment van Dormer Pramet dekt een brede range bewerkingen af en dat in allerlei materialen, inclusief roestvaste stalen en superlegeringen. De nieuwste aanwinsten, S770HB, S771HB, S772HB en S773HB, bieden tot 25% verhoogde voedingssnelheden vergeleken met 4-snijders. Ze hebben allemaal een positieve spaanhoek voor een geluidsarme freesbewerking en om het risico op uitharding te verminderen. Bovendien hebben ze een AICrN-coating en een kleine hoekradius.

Voordelen nieuwe S7-frezen:

  • Stabiele prestaties 
  • Thermische stabiliteit
  • Verminderde wrijving
  • Uitstekende slijtvastheid 
  • Langere standtijd

Nieuwe S561 frees

Daarnaast is er een nieuwe volhardmetalen frees specifiek voor gehard staal >49HRC aan ons assortiment toegevoegd. De S561 is bedoeld voor hoog productief verspanen in veel toepassingen, waaronder stempel- en matrijzenbouw. 

Deze frees met vier snijkanten heeft een specifieke geometrie voor verhoogde spaanafvoer. Het licht snijdende is karakteristiek voor gehard staal (52-70HRC), waardoor een hoge oppervlaktekwaliteit haalbaar is. Een axiale snijkantsfase verhoogt en beschermt ondertussen de snijkant-stabiliteit tegen uitbrokkelen. 

Meer weten over de nieuwste frezen?

Bekijk de nieuwste Dormer Pramet productbrochure voor alle specificaties. Of vraag advies op maat aan bij onze experts. Zij helpen u graag!

Terug naar overzicht