Home Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit omvat een compleet aanbod voor een verscheidenheid aan bewerkingscondities en materialen, waaronder een nieuwe wisselplaat, twee nieuwe geometrieën, een nieuwe hardmetaalsoort, nieuwe bladen en een gereedschapshouder.

gl-steekfamilie

Nieuwe GL-wisselplaten voor diepere steektoepassingen

De nieuwe 25-mm-wisselplaat van het type GL met dubbele snijkanten is leverbaar in een diverse breedtes vanaf 2 tot 6 mm. De GL die bedoeld is voor diepere steektoepassingen met een 60 procent meer bereik ten opzichte van de wisselplaat LCMF16 van Dormer Pramet. 

Er is een PVD-kwaliteit, G8330, geïntroduceerd voor de GL-wisselplaat om een veelzijdige en stabiele optie te bieden bij het bewerken van staal, roestvast staal en gietijzer.

Twee geometrieën

De wisselplaat wordt uitgebracht in twee nieuwe geometrieën. De PR-geometrie is de eerste keus voor gemiddelde tot hoge voeding bij een verscheidenheid aan bewerkingscondities. De snijkantsterkte is bestand tegen scheurvorming bij onderbroken sneden en is bij uitstek geschikt voor het afsteken van staven. 

De PM-geometrie is een optie voor lage tot gemiddelde voeding bij zacht materiaal, zoals austenitisch roestvast staal, omdat deze een grotere weerstand biedt tegen opbouwsnijkanten en de braam die achterblijft bij het afsteken van buizen.

Externe gereedschapshouders

Er is een nieuw assortiment externe gereedschapshouders leverbaar met schachtafmetingen van 16 tot 25 mm. Het geavanceerde ontwerp leidt tot stabiel snijden en is bestand tegen trillingen, wat bijdraagt aan een hoogwaardige oppervlakteafwerking. De houders bieden een uitsteeklengte tot 32 mm. 

De gereedschappen die zijn ontworpen voor het bewerken van kleine onderdelen hebben een schroefpositie onder een hoek van 30 graden voor eenvoudiger wisselen van de steekplaat en een zeer stabiele klemming. 

Universele steekbladen

Bovendien is er nu een serie universele steekbladen met hoogtes tussen 26 en 32 mm beschikbaar. Deze serie biedt een dubbelzijdige klemsleutel en een nieuw ontwerp waardoor wisselplaten met één hand vervangen kunnen worden.  

Nieuw afsteeksysteem

Daarnaast heeft Dormer Pramet een nieuw afsteeksysteem geïntroduceerd, bestaande uit een wisselplaat (X61) en gereedschapshouder (P61) voor lichte bewerkingen, en dan met name uitwendig en inwendig steken van borg- en afdichtringen.  

Borgringen, ook wel seegerringen genoemd, en afdichtringen worden veel gebruikt in de aandrijftechniek en de automobielindustrie en vereisen uiterst duurzame en nauwkeurige gereedschappen doordat er sprake is van geringe afmetingen.   

De nieuwe wisselplaat is geschikt voor diepere groeven met breedtes tot maximaal 1,85 mm en is leverbaar met zowel enkele als dubbele snijkanten. Zijn positieve geometrie reduceert de snijkrachten en de gegenereerde temperatuur, wat minder vermogen en spanning op het werkstuk, het gereedschap en de machine betekent.  

De X61 is beschikbaar in de nieuwe kwaliteit G8330, inclusief een negatieve snijkantfase om de snijkantsterkte en de betrouwbaarheid te verbeteren, waardoor hij geschikt is voor een productieve bewerking van staal, roestvast staal en gietijzer.   

Nieuwe gereedschapshouders zijn opgenomen als onderdeel van de introductie voor inwendig en uitwendig steken. Het met P61 aangeduide assortiment biedt een productieve oplossing voor nabewerkingen aan kleine werkstukken.

Meer info? 

Neem voor meer informatie contact op met Dormer Pramet door te bellen (+31 10 208 02 40) of te mailen (info.nl@dormerpramet.com). Onze experts staan voor u klaar!

Terug naar overzicht