Home Volhardmetalen frezen

Volhardmetalen frezen

Multi-frezen maakt het frezen eenvoudiger

Dormer Pramet vindt het belangrijk om snijgereedschap te produceren dat voor meerdere materialen en toepassingen te gebruiken is. Dit geldt zeker ook voor ons aanbod van volhardmetaalfrezen, zoals spiebaanfrezen, universeel frezen en vingerfrezen. Het Dormer S8 en S9 frees assortiment, bewijst al jaren betrouwbare en competitieve frezen te zijn die geschikt zijn voor meerdere doeleinden. De reeks kenmerkt zich door verschillende schacht stijlen, lengte, snijtanden en coating.

Onlangs heeft Dormer meer dan 40 nieuwe volhardmetalen frezen aan het assortiment toegevoegd, waardoor het assortiment nog beter is afgestemd op de verschillende behoeftes. Deze uitbreiding komt grotendeels voor in de S2 en S7 volhardmetalen frezen serie. Dormer’s S7 serie breidt zich verder uit met frezen die geschikt zijn voor meerdere materiaalsoorten, terwijl de uitbreiding van de S2 vooral gericht is op het frezen van moeilijk te bewerken materiaalsoorten. Bijvoorbeeld de S7 frezen zijn voorzien van een ongelijke tandverdeling zodat vibratie met als gevolg uitbrokkelen van de snijkanten wordt gereduceerd. Hierdoor wordt het verspanend volume vergroot bij hoge voiding. De serie is verkrijgbaar in verschillende diameters, in korte en lange uitvoering, verschillende schachten, diverse coatings alsmede verschillende hoekradii.

Web-Milling-Action_1

Aan het Dormer assortiment zijn kortgeleden de S713 en de S716 toegevoegd. Deze nieuwe frezen zijn speciaal geschikt voor RVS en zowel voor- als na bewerken. De S2 reeks biedt de zelfde voordelen als de S7, echter met diverse schacht vormen voor diepfrezen en multi-snijkant opties voor een betere verspaning van hard staal en moeilijk te bewerken materialen.

Meer informatie over de volhardmetalen frezen van Dormer? Neem contact op met onze mensen van de afdeling sales.

Terug naar overzicht