Home Waarom Larssons voor de Dromer A553 boor kiest

Waarom Larssons voor de Dromer A553 boor kiest

De productie bestaat uit CNC machines voor draaien, frezen, draadsnijden en slijpen. Het bedrijf telt 26 medewerkers en levert producten voor met name de voedings- en verpakkingsindustrie. Een industrie die steeds weer moet voldoen aan delaatste wet- en regelgeving.

De Dormer A553 HSS-E boor biedt een uitstekende oplossing voor Larssons om duizenden gaten met een diepte van meer dan 5xD consistent te boren in geleiderollen voor verpakkingsmachines vervaardigd uit 303 en 316 roestvast staal.

Gunnar Wistrand, CNC operator bij Larssons, zegt: “De Dormer A553 is niet zomaar een boor, het is een stabiele en veilige boor, een echt werkpaard.”
Afhankelijk van de afmeting en de vorm van de geleiderol, kost het Larssons 3-7 minuten om het product te vervaardigen.
“De A553 wordt gebruikt om een gat van 12mm diameter in de geleiderol te boren tot een diepte van 30-70mm. Het is een flexibele boor die, in tegenstelling tot een hardmetaal boor, minder kwetsbaar is ,” bevestigt Gunnar.

“Een ander kwaliteitsvoordeel van de A553 is dat de boor de machine verlaat zonder productiefouten. We boren minimum 1500 gaten met een gemiddelde gatdiepte van 45 mm voordat we het gereedschap hoeven te vervangen. Dit komt overeen met 70-75 meter boren. De Dormer A553 boor is een betrouwbaar gereedschap dat we absoluut niet willen missen.”
Voor het bewerken van kleine series met regelmatige veranderingen is de bewerkingstijd minder belangrijk dan een precieze bewerking met korte gereedschapwisseltijd.

“We produceren ongeveer 500 stuks per week,” verteld Gunnar. “Gebruik maken van de Dormer A553, duurt het 30 sec extra voor het produceren van een spoel. Echter de proceszekerheid en de gereedschapwisseltijd is sterk verminderd. De extra tijd die nodig zou zijn om gereedschap te wisselen zou ons veel meer kosten. En het minder wisselen van gereedschap levert ook een bijdrage aan de nauwkeurigheid van het werkstuk”
Het feit dat wet- en regelgeving voortdurend veranderen zorgt er voor dat bedrijven zoals Larssons zich ook moeten aanpassen. Kwaliteit en betrouwbare levering zijn tegenwoordig standaard eisen geworden. En boor zoals de A553 helpt vandaag de dag om aan deze standaarden te kunnen voldoen.

Terug naar overzicht