Home Welke boren zijn geschikt voor zilver?

Welke boren zijn geschikt voor zilver?

Boren in zilver

Zilver is een product dat relatief zacht is, en wordt bijna altijd gelegeerd met koper of lood om de stevigheid te verhogen. Meestal worden er sieraden van gemaakt of het wordt toepast in industriële toepassingen, zoals printplaten. De A002 HSS spiraalboor en A720 microboor zijn uitermate geschikt hiervoor.

Boren in zilver

Voor een geslaagd boorproces in zilver volstaat een kwalitatieve HSS boor met een scherpe geometrie. Hiervoor bevelen wij onze A002 boren aan. Deze TiN-tip gecoate HSS spiraalboor is voorzien van kruisaanslijping, een dunne ziel en een scherpe punt met een tophoek van 118°. Hierdoor is de boor zelfcentrerend en loopt de boorpunt niet weg. Daarnaast hoeft er bij deze boor nooit voorgeboord te worden. De maatvoering is volgens de norm DIN 338 en de boren zijn verkrijgbaar van 1.0 tot 16.0 mm.

Het komt ook voor dat er in zilver zeer kleine gaten dienen geboord te worden. In dat geval bevelen wij de A720 aan. Deze HSS-E microboor volgens DIN 1899 is verkrijgbaar van 0.15 tot 1.4 mm.

Tips en aanbevelingen

  • Het gebruik van scherp gereedschap is ten zeerste aan te raden.
  • Voorzie de boor van snijolie – bijvoorbeeld de Dormer SuperCut Spray – voor een vlot proces en tegen het kleven van het materiaal.
  • Zorg voor een stabiel en betrouwbaar verspaningsproces met correcte snijgegevens.
  • Neem uw veiligheid en die van anderen in acht en gebruik vereiste beschermingsmiddelen.

Vraag gerust informatie en advies bij uw Dormer specialist, we helpen u graag!

Terug naar overzicht